Παράσταση αρχαίου δράματος μετά από 20 αιώνες στο Αρχαίο Θέατρο

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΙΣ «ΒΑΚΧΕΣ» ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ -ΚΩΝ. ΧΑΤΖΗΣ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΑΡΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΩΝΕΣ -ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΔΡΟΛΙΑ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2020 21:00

Το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας είναι έτοιμο να υποδεχτεί μετά από 2.000 χρόνια

παράσταση αρχαίου δράματος. Την προσεχή Κυριακή στις 7 μ.μ. οι «Βάκχες» του Ευριπίδη θα παρουσιαστούν στο Αρχαίο Θέατρο σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής τόσο για το ίδιο το Αρχαίο Θέατρο όσο και για την πόλη γενικότερα. Μία νέα εποχή που τα επίσημα εγκαίνιά της θα γίνουν στα τέλη του 2022, όταν και αναμένεται το Αρχαίο Θέατρο να παραδοθεί στους πολίτες της Λάρισας αλλά και της Ελλάδας γενικότερα λειτουργικό και επισκέψιμο. Ο ευριπίδειος λόγος θα δονήσει την ατμόσφαιρα με τους θεατές, που εξαφάνισαν τα εισιτήρια μέσα σε λίγες ώρες, να έχουν την ιστορικής σημασίας ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πρώτη παράσταση αρχαίου δράματος στο Αρχαίο Θέατρο μετά από 20 αιώνες. Οι θεατές θα παρακολουθήσουν τις «Βάκχες» του Ευριπίδη αλλά και «Τα αγάλματα περιμένουν» του Θεσσαλικού Θεάτρου που θα ακολουθήσουν στις 8 Σεπτεμβρίου, σε καρέκλες εντός της σκηνής, αφού τα εδώλια θα είναι έτοιμα κι αυτά στα τέλη του 2022.
Μιλώντας στην «Ε» για τη σπουδαία τιμή να είναι αυτός που θα σκηνοθετήσει την πρώτη παράσταση αρχαίου δράματος που θα παιχτεί στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας μετά από 20 αιώνες, ο σκηνοθέτης κ. Κωνσταντίνος Χατζής θα πει ότι «Το να ανεβάσεις μια τραγωδία σε ένα τόσο σπουδαίο Αρχαίο Θέατρο μου δημιουργεί τεράστια χαρά. Και μάλιστα όταν μετά από αιώνες είναι και η πρώτη τραγωδία που ανεβαίνει. Νιώθω σαν να κάνουμε έναν διάλογο ανάμεσα στο παρελθόν και στο τώρα. Ένας διάλογος ανάμεσα στο κοινό, τους ηθοποιούς μέσα από το έργο του Ευριπίδη. Σκεφτόμουν στις πρόβες πως θα έχω τεράστια αγωνία, αλλά θεωρώ πως είναι ανόητο να έχεις αγωνία όταν σου δίνεται μια τόσο σημαντική ευκαιρία. Μόνο χαρά. Χαρά για τις Βάκχες, χαρά για τη συνεργασία μου με τους ηθοποιούς μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Χαρά γι’ αυτό το θέατρο που είναι ένας εθνικός μας θησαυρός. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την κυρία Σδρόλια. Το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και ειδικά την Ξένια Καλδάρα. Και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ιδιαίτερα την υπουργό κ. Λίνα Μενδώνη για τη δημιουργία του θεσμού «Όλη Ελλάδα ένας πολιτισμός»».


Ακολούθως, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, κ. Σταυρούλα Σδρόλια, θα τονίσει ότι «Είναι πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται φέτος με το άνοιγμα του Αρχαίου Θεάτρου για κάποια μοναδικά γεγονότα, ελάχιστα βέβαια, αφού αυτό επιβάλλει και το μνημείο και οι συνθήκες. Με χαρά είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε στο Αρχαίο Θέατρο την Κυριακή τις «Βάκχες» του Ευριπίδη από το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, παράσταση που εντάσσεται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός». Το Αρχαίο Θέατρο υποδέχεται μετά από αιώνες μία ολοκληρωμένη παράσταση αρχαίου δράματος, ενώ πολύ σημαντικό είναι ότι στο Θέατρο θα φιλοξενηθεί και η παράσταση του φημισμένου Θεσσαλικού Θεάτρου «Τα αγάλματα περιμένουν». Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η πορεία των εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο επέτρεψε την πραγματοποίηση αυτών των παραστάσεων και θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν έστω και ευάριθμοι θεατές».
*Αξίζει να σημειωθεί ότι παραστάσεις ανέβαιναν στο Αρχαίο Θέατρο μέχρι και τον 1ο αιώνα μ.Χ. αφού τότε μετατράπηκε από τους Ρωμαίους σε αρένα για την τέλεση αποκλειστικά και μόνο επίσημων εορταστικών εκδηλώσεων, μονομαχικών αγώνων, θηριομαχιών, παραστάσεων μίμων, σαλτιμπάγκων, μάγων και άλλων πολλών.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass