Βιβλία

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2020 11:05

Μονογαμία
ΑΝΤΑΜ ΦΙΛΛΙΠΣΗ

μοναδική μονογαμική μας σχέση είναι η σχέση με τον εαυτό μας. Μονογαμία και απιστία:

η διαφορά μεταξύ του να δίνεις μια υπόσχεση και του να είσαι πολλά υποσχόμενος. Είμαστε εκ φύσεως μονογαμικοί; Μήπως οι μονογαμικές σχέσεις είναι διαστροφή; Γιατί οι άνθρωποι ζουν σε ζευγάρια, αν όχι για να περνάνε καλά; Κι αν το να περνάνε καλά δεν παίζει ρόλο, τότε τι παίζει; Ευφυείς και προκλητικοί στοχασμοί για την κοινή ζωή του ζευγαριού και τη δυσφορία που προκαλεί. Ο πνευματώδης και εμβριθής ψυχαναλυτής Άνταμ Φίλλιπς καταφέρνει να κλονίσει ένα ισχυρό ιδεώδες, το ιδεώδες του μονογαμικού ζευγαριού, μιλώντας για ό,τι περισσότερο το απειλεί: την πλήξη, τον πόθο, αλλά και τη σκέψη-πειρασμό πως η ερωτική πληρότητα μπορεί να βρίσκεται κάπου αλλού. Εξετάζει τα επείγοντα ερωτήματα και τα περίπλοκα παράδοξα πίσω από την επιθυμία μας να ζούμε σε ζευγάρια. Και αποκαλύπτει πώς η μονογαμία βρίσκεται στο επίκεντρο των αντιλήψεών μας για τον γάμο, την οικογένεια, τον ίδιο μας τον εαυτό – στην πραγματικότητα, για όλα όσα έχουν σημασία. Ένα βιβλίο που διερευνά τη λέξη «εμείς», η οποία υπάρχει επειδή υπάρχει η λέξη «αυτοί», οι άλλοι.


Η ποινή είναι θάνατος
ANTHONY HOROWITZ

«Τι κάνεις εδώ; Είναι κάπως αργά...». Αυτές ήταν οι τελευταίες καταγεγραμμένες λέξεις του διάσημου δικηγόρου διαζυγίων Ρίτσαρντ Πράις, ο οποίος χτυπήθηκε μέχρι θανάτου στο σπίτι του με ένα μπουκάλι κρασί, ένα Chateau Lafite του 1982, αξίας δύο χιλιάδων λιρών για να είμαστε ακριβείς. Παράξενο, αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν έπινε. Γιατί όμως αυτό το μπουκάλι; Γιατί αυτές οι λέξεις; Τι νόημα είχε ο τριψήφιος αριθμός που έγραψε στον τοίχο ο δολοφόνος; Και το σημαντικότερο: Ποιος από όλους τους εχθρούς του τον σκότωσε; Η αστυνομία βρίσκεται σε αδιέξοδο, γι’ αυτό καλεί τον ιδιωτικό ερευνητή Ντάνιελ Χόθορν και τον βοηθό του, τον συγγραφέα Άντονι, ο οποίος έχει αρχίσει να γίνεται αρκετά καλός στην εξιχνίαση φόνων. Μόλις ο Χόθορν αναλαμβάνει την υπόθεση, διαφαίνεται ότι και ο ίδιος έχει μυστικά να κρύψει.


Σωστό αίμα

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΜΕΛΑΝΤΡΙ

Ρώμη, Αύγουστος 2010. Σε μια παλιά πολυκατοικία η Ιλάρια ανεβαίνει με δυσκολία τους έξι ορόφους που τη χωρίζουν από το διαμέρισμά της. Όμως όταν φτάνει στην πόρτα της διαπιστώνει ότι την περιμένει μια έκπληξη. Είναι ένας μαύρος νεαρός που της δείχνει ένα διαβατήριο. «Με λένε Σιμέτα Ιετμεγκέτα Ατίλα Προφέτι», της λέει, «και είσαι θεία μου». Η Ιλάρια σκέφτεται πως πρόκειται για αστείο. Ατίλα Προφέτι η ίδια ξέρει μονάχα έναν, τον πατέρα της, τον μυστηριώδη Ατίλιο που τώρα πια έχει γεράσει αρκετά. Ο Σιμέτα εξηγεί ότι είναι εγγονός του Ατίλιο και της γυναίκας με την οποία ήταν μαζί στα χρόνια της ιταλικής κατοχής στην Αιθιοπία. Κι αν είναι αλήθεια; Ένα σπουδαίο μυθιστόρημα κοινωνικού ρεαλισμού που ακτινογραφεί τις αντιφάσεις της ιστορίας και της ταυτότητάς μας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass