Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα εργαστήρια του ΣΜουΘ οι παραστατικές τέχνες συναντούν τον κινηματογράφο

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2020 11:55 | Τελευταία ενημέρωση: 18 Σεπ 2020 21:23

Για όσους και όσες επιθυμούν να εκφραστούν μέσα από τις σύγχρονες παραστατικές τέχνες, τα δημιουργικά εργαστήρια του ΣΜουΘ αποτελούν πάντοτε μία ευκαιρία συνάντησης και δημιουργίας στο πλαίσιο μιας ομάδας. Είναι το σημείο όπου συνδυάζεται η αυθόρμητη

έκφραση και η τεχνική μπροστά στην πρόκληση της δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου σκηνικού έργου αλλά και μιας σύγχρονης συμπεριληπτικής και συνθετικής σκηνικής γλώσσας, ικανής να εκφράζει τον σύγχρονο άνθρωπο.
Η προηγούμενη εκπαιδευτική χρονιά, ιδιαίτερη λόγω της πανδημίας του Covid-19, έληξε αφήνοντας στη φαρέτρα μας νέα εργαλεία, σημειώνουν οι υπεύθυνοι των εργαστηρίων. Οι ομάδες μας, επεξεργάστηκαν και αναζήτησαν νέους δημιουργικούς δρόμους, δημιουργώντας το χορευτικό έργο «1,5 m κοντά» και συμμετέχοντας στο έργο «Εκτός».
Θεωρώντας πως η ενασχόληση με την τέχνη γίνεται σήμερα πιο απαραίτητη και αναγκαία παρά ποτέ, το ΣΜουΘ ξεκινά φέτος τα εργαστήρια του με έναν επιπλέον στόχο: τη συνάντηση των σύγχρονων σκηνικών παραστατικών τεχνών (χορός, θέατρο, μουσική) με την τέχνη του κινηματογράφου. Η κάμερα θα αποτελεί πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι των εργαστηρίων ως μέσο καταγραφής, δημιουργίας, έρευνας και πειραματισμού.
Το εργαστήρια απευθύνονται σε νέους και νέες από 15 ετών και άνω που θέλουν να εκφραστούν, να δημιουργήσουν, να λάβουν μέρος σε παραστάσεις αλλά και σε εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό χωρίς απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία.
Τα ανανεωμένα εργαστήρια έχουν ήδη στο «βιογραφικό» τους αρκετές παραστάσεις: «ΠΟΛΙΤΑΙ» (2015), «ΑΛΗΘΕΙΑ - Street theatre» (2016), «ΑΛΗΘΕΙΑ» (παρουσιάστηκε στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στα πλαίσια της 1ης Συνάντησης Θιάσων Μουσικού Θεάτρου το 2017), «Σ’ ένα Πηγάδι» (παρουσιάστηκε στη 2η συνάντηση Θιάσων που διοργάνωσε η Εθνική Λυρική Σκηνή, 2018), «Fabrics» (2018), «Hug» (2018), «Απλόχερα» (2019), «Από Έξω Μέσα» (2019), «1,5m…κοντά» (2020), συμμετοχή στο έργο «Εκτός» (2020).
Τα εργαστήρια που προσφέρονται για τον φετινό εκπαιδευτικό κύκλο 2020-2021 είναι τα εξής:
* Εργαστήρι COMBO ( σύνθεση των παραστατικών τεχνών: θέατρο, μουσική, χορός)
* Eργαστήρι Υποκριτικής
* Eργαστήρι Σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού
* Εργαστήρι Μουσικής
* Eργαστήρι Δημιουργικής γραφής
* Εργαστήρι Αφηγηματικής Φωτογραφίας
* Εργαστήρι Σύγχρονου Τσίρκου και Εναέριων ακροβατικών.
Εκπαιδευτές: Κώστας Λαμπρούλης, Δέσποινα Μπουνίτση, Φίλιππος Ζούκας, Θανάσης Σαλιαμπούχος, Αθηνά Μανώλη, Γιάννης Χατζηαντωνίου, Γιώργος Γάλλος, Γιώργος Γιαννώτας, Αγγελική Μέλη.
Τα εργαστήρια, για ακόμα έναν χρόνο, θα γίνονται στο κεντρικό κτίριο του Μύλου του Παππά, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, και θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για τον Covid-19.
Έναρξη εργαστηρίων ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Απαραίτητη η συμπλήρωση αίτησης συμμετοχής στην online φόρμα:
https://smouth.com/el/epikoinonia/
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6943-956.171.