Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μια γεύση από Ανατολική Ρωμυλία»

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 9 ΣΤΟΝ ΘΕΡΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ «ΜΠΑΡΜΠΗΣ ΒΟΖΑΛΗΣ»

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2020 11:57

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, απόψε στις 9, στον θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος «Μπαρμπής Βοζαλής» στον Μύλο του Παππά, θα προβάλει το βίντεο με τις καταγραφές - προφορικές μαρτυρίες από την πρώτη και δεύτερη φάση του

ερευνητικού προγράμματος του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας με θέμα «Μια γεύση από Ανατολική Ρωμυλία».
Το εν λόγω βίντεο περιλαμβάνει προφορικές μαρτυρίες από κατοίκους της συνοικίας της Φιλιππούπολης. Οι συνεντεύξεις αφορούν σε συνταγές που κληρονόμησαν από τους προγόνους τους και κληροδοτούν στα παιδιά και στα εγγόνια τους.
Επιστημονική υπεύθυνη έργου: Φανή Καλοκαιρινού, διευθύντρια Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας.
Συνεργασία: Περσεφόνη Γιαννούλη, επίκουρος καθηγήτρια Tεχνολογίας και Ποιοτικού Eλέγχου Tροφίμων, Tμήμα Bιοχημείας Bιοτεχνολογίας Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης Ε.Μ.Λ.Φ.
Μεθοδολογία Κινηματογράφηση Επεξεργασία: Η Κληρονομιά της Γεύσης.
Επιμελεια τίτλων: Χρήστος Παπαδημητρίου.
Μουσική: Θραξ Πανκς.
Πληροφορητές – συμμετέχοντες: Μπουχώρης Δημήτριος, Μπουχώρη Γεωργία, Φωτοπούλου Ειρήνη, Φιλίππου Νερατζούλα, Τοπάλη-Τσιτσανούδη Χρυσούλα, Φιλίππου Άννα, Σαγρώσης Νίκος, Γκιόλβα-Χατζηνίκου Πέγκυ, Καραβασίλης Σωτήρης, Δελαρούδης Σιδέρης, Γκουτζίδης Γιάννης, Μπουχώρη Κων/να, Πετρούλα Κυράτσα, Λεμονιά Παπακωνσταντίνου Μοσχίδη.
Είσοδος ελεύθερη.
Ώρα προσέλευσης: 20.00 – 20.45. Δεν θα γίνουν κρατήσεις θέσεων.
*Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, η χρήση της μάσκας επιβάλλεται σε «παντός είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις σε υπαίθριους χώρους». Οι θεατές θα πρέπει να φοράνε μάσκα καθόλη τη διάρκεια της προβολής.