Δωρεάν είσοδος σήμερα στο Διαχρονικό

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2020 11:00

Στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς συμμετέχει το Διαχρονικό Μουσείο

Λάρισας και σήμερα θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Με το κοινό θέμα σε όλη την Ευρώπη «Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση» εορτάζονται φέτος -για 24η χρονιά- οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, οι οποίες φέτος θα γιορταστούν λόγω Covid-19 σε ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων-Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας συμμετέχει στον ψηφιακό εορτασμό παρουσιάζοντας σύστημα Διαδραστικού Χάρτη, το οποίο παρέχει στον επισκέπτη πληροφορίες, φωτογραφίες, σχέδια και βίντεο για σημεία αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Λάρισας στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Παράλληλα, προτείνει διαδρομές μέσα στην πόλη και έχει τη δυνατότητα να αποστείλει πληροφοριακό υλικό στην ηλεκτρονική διεύθυνση του χρήστη.
Μέσω μιας μεγάλης οθόνης αφής που τοποθετήθηκε στην είσοδο του μουσείου, ο επισκέπτης ενημερώνεται με τρόπο εύκολο και κατανοητό για την πλούσια ιστορία της πόλης μας.
Ο Διαδραστικός Χάρτης υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.
Επιπλέον, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας σε συνεργασία με το ΙΤΕ είναι στο τελικό στάδιο της υλοποίησης μιας ακόμη πρωτότυπης ψηφιακής εφαρμογής, του «Ψηφιακού Ξεναγού του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας».
Πρόκειται για μια εφαρμογή κινητού (διαθέσιμη για android και iΟS) που θα παρέχει στον επισκέπτη του Μουσείου πληροφορίες για τα 100 σημαντικότερα εκθέματα του Μουσείου, ενώ θα προτείνει διαδρομές στο Μουσείο στη βάση μιας ιστορίας. Οι πληροφορίες περιλαμβάνουν κείμενο, εικόνα, σχέδια, βίντεο και ήχο (αφήγηση κειμένου) σε ελληνικά και αγγλικά.
Η εφαρμογή θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αυτόνομα, χωρίς επίσκεψη στο Μουσείο, παρέχοντας ουσιαστικά μια εικονική επίσκεψη σε αυτό.
Ο Ψηφιακός Ξεναγός του ΔΜΛ υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμος μέχρι το τέλος του 2020.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass