Ευρωπαϊκή κινηματογραφική συμπαραγωγή γυρίζεται στην Ελλάδα

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2020 12:30

Εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας η ευρωπαϊκή συμπαραγωγή «Mediterraneo» του Μαρσέλ Μπαρένο, στην οποία συμμετέχει η Heretic -η εταιρεία παραγωγής των Γιώργου Καρναβά και Κωνσταντίνου Κοντοβράκη- ξεκίνησε ήδη γυρίσματα στην Αττική, στην περιοχή του Σχοινιά, με τις απαιτητικές -όσο και εντυπωσιακές- αναπαραστάσεις θαλάσσιων διασώσεων να πραγματοποιούνται στην περιοχή του Σχοινιά.


Η ταινία του Ισπανού σκηνοθέτη αφηγείται την ιστορία του Καταλανού ναυαγοσώστη και ακτιβιστή Όσκαρ Κάμπ, ο οποίος λίγες μέρες μετά τον Οκτώβριο του 2015 -έπειτα από τη σοκαριστική φωτογραφία που συγκλόνισε τον κόσμο με το άψυχο κορμάκι του μικρού Αϊλάν από τη Συρία σε μια τουρκική ακτή- συμμετείχε καθοριστικά στη διάσωση 242 ανθρώπων, σε ένα από τα πλέον θανατηφόρα ναυάγια των τελευταίων ετών στη Μεσόγειο, όπου άλλοι 60 έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία. Η εμπειρία αυτήν τον οδήγησε στη δημιουργία της ΜΚΟ Open Arms και ταξίδεψε στη Μυτιλήνη όπου πρόσφερε εθελοντικά τη βοήθειά του σε εκείνους που τη χρειάζονταν. Έχει στο ενεργητικό του χιλιάδες ώρες στη θάλασσα και αποστολές διάσωσης, μία βράβευση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το ανθρωπιστικό του έργο και μία κατάσχεση πλοίου από το ιταλικό λιμενικό με την κατηγορία της «εμπορίας ανθρώπων». Στην ταινία «Mediterraneo», που αναμένεται στις αίθουσες το 2021, πρωταγωνιστούν ο Έντουαρντ Φερνάντεζ και ο Ντάνι Ροβίρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass