Ο Ν. Σκεντέρης αντιπρόεδρος στη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Καζαντζάκη

Μεγάλη τιμή για τον Λαρισαίο γιατρό που εξελέγη παμψηφεί και ομόφωνα

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2020 11:10
Ο κ. Νίκος Σκεντέρης Ο κ. Νίκος Σκεντέρης

Αντιπρόεδρος παμψηφεί εξελέγη στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη ο Λαρισαίος γιατρός κ. Νίκος Σκεντέρης.

Ο καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Σκεντέρης, ομόφωνα εκλέχθηκε και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΕΦΝΚ, του Κεντρικού Οργάνου της Εταιρείας που εδρεύει στη Γενεύη, με τον πρόεδρο της ΔΕΦΝΚ και πρεσβευτή του Ελληνισμού κ. Γιώργο Στασινάκη, να εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Λαρισαίο ιατρό και να του εύχεται καλή θητεία. Εκτός των αρχαιρεσιών, στη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, και τα εξής:
*Προτεραιότητες για τα επόμενα έτη:
-Εκδηλώσεις σε Σχολεία, Βιβλιοθήκες, χωριά και πόλεις σε συνεργασία με Εκπαιδευτικούς (Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου), Δήμους, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Περιφέρειες.
-Ημερίδες: «Πώς οι σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς αντιμετωπίζουν το έργο του Καζαντζάκη» και «Η Διδασκαλία του έργου του Νίκου Καζαντζάκη στα Σχολεία».
-Συνέδρια: «Νίκος Καζαντζάκης και φύση» και «Νίκος Καζαντζάκης ταξιδευτής».
-Ίδρυση Λεσχών Ανάγνωσης για τη μελέτη του έργου του Νίκου Καζαντζάκη.
-Προβολή της ετήσιας επιθεώρησης Le Regard cretois / H Κρητική ματιά, η οποία δημοσιεύεται ανελλιπώς από το 1990, στα γαλλικά, ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά. Κάθε τεύχος περιλαμβάνει ανέκδοτα ή ελάχιστα γνωστά κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη, ξεχασμένα ή αδημοσίευτα ακόμα, αξιόλογες μελέτες, μαρτυρίες, ανέκδοτες φωτογραφίες κ.ά.
-2021, 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία: Οργάνωση πολλών εκδηλώσεων με βάση το μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη "Καπετάν Μιχάλης" και την τραγωδία "Καποδίστριας".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass