Τα «Παντρολογήματα» του Γκόγκολ αλλιώς…

Η ΝΑΝΣΥ ΣΠΕΤΣΙΩΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2020 11:54

Η σκηνοθέτης Νάνσυ Σπετσιώτη σκηνοθετεί για πρώτη φορά για το Θεσσαλικό Θέατρο, και δημιουργεί μία καθαρή, ξεκαρδιστική κωμωδία προσαρμοσμένη στη σημερινή εποχή. Πρόκειται για το έργο «Παντρολογήματα» του Νικολάι Γκόγκολ που ανεβάζει η Πειραματική

Σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου κάνοντας πρεμιέρα μεθαύριο Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020 στις 9.00 μ.μ.
ΤΟ ΕΡΓΟ
Τα «Παντρολογήματα» του Γκόγκολ -έργο του 1842- είναι μια κωμωδία για τις σχέσεις αντρών και γυναικών, για την επιθυμία να ερωτευτούμε αλλά και για τη δυσκολία της δέσμευσης. Ένας ώριμος άντρας και μία ώριμη γυναίκα παίζουν τον ρόλο του προξενητή για έναν νεότερο και μία νεότερη γυναίκα αντιστοίχως. Και βέβαια μέσα στις περιπλοκές της επιθυμίας προστίθενται τα οικονομικά συμφέροντα. Ένα κωμικό παιχνίδι ανταγωνισμού, με μπλόφες και τεχνάσματα ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας. Ποιος έχει τον καλύτερο γαμπρό; Τι θα απογίνει τελικά η νύφη; Όλα είναι δύσκολα και ξεκαρδιστικά. Ο Γκόγκολ, σε κάποιο σημείο γράφει: «Πολύ δύσκολη η θέση της γυναίκας στις μέρες μας, και μάλιστα όταν δεν είν’ ερωτευμένη».
Πολύ δύσκολη η θέση της γυναίκας, και στις δικές μας μέρες, όταν καλείται να ακολουθήσει τα κοινωνικά στερεότυπα ή να καλύψει τις προσωπικές της ανασφάλειες μέσω ενός γάμου. Δύσκολη και η θέση του άντρα όταν δεν γνωρίζει τα πραγματικά του θέλω. Σε μια κοινωνία που συνεχώς απομακρυνόμαστε, κλεισμένοι στον μικρόκοσμό μας, αντί να ερχόμαστε κοντά.
Η σκηνοθέτης Νάνσυ Σπετσιώτη, που σκηνοθετεί για πρώτη φορά για το Θεσσαλικό Θέατρο, δημιουργεί μία καθαρή, ξεκαρδιστική κωμωδία φέρνοντας το έργο στη σημερινή εποχή. Για να το καταφέρει αυτό χρησιμοποιεί σύγχρονη τεχνολογία, όπως το video mapping ως παραστατικό μέσο, κι εμπλέκει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις ψηφιακές εφαρμογές. Και τελικά μέσα από το γέλιο ίσως αναρωτηθούμε. Τι είναι τελικά ο γάμος; Τι είναι να παντρεύεσαι; Τι είναι να ερωτεύεσαι;
Παίζουν αλφαβητικά: Θανάσης Ζέρβας, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Μπέτυ Νικολέση, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας.
Παραστάσεις: Πέμπτη: (Λαϊκή απογευματινή) 7.00 μ.μ. (8 ευρώ), Παρασκευή - Σάββατο 9.00 μ.μ. - Κυριακή 7.00 μ.μ. Κρατήσεις θέσεων: 2410-621.209 Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ. - 1 μ.μ. και τις ημέρες των παραστάσεων απόγευμα 6 μ.μ. - 9 μ.μ. 2410 - 533.417.
Προπώληση εισιτηρίων: Στο ταμείο του «Θεσσαλικού Θεάτρου» (ώρες ταμείου) - στο Βιβλιοπωλείο «ΚΑΛΤΣΑ» (ώρες καταστημάτων) και στο viva.gr (όλο το 24ωρο).
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 12 ευρώ - Προπώληση: 10 ευρώ, Λαϊκή απογευματινή - Φοιτητικό - Συνταξιούχοι (άνω των 65 ετών) - Ομαδικό (άνω 10 ατόμων): 8 ευρώ, Ανέργων - Α.μεΑ: 5 ευρώ. Ισχύουν εισιτήρια Ο.Γ.Α. - Δικαιούχοι επιταγών θεάματος Ο.Α.Ε.Δ.
Φωτολεζ: Στιγμιότυπο από τις πρόβες. Φωτογραφία Γιάννης Χατζηαντωνίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass