Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Τα γεγονότα» στη Λάρισα

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2020 11:07

Το σπουδαίο έργο «Τα γεγονότα» του διεθνούς φήμης Σκωτσέζου θεατρικού συγγραφέα Ντέιβιντ Γκρέιγκ θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στις 6, 7, 8 Νοεμβρίου από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συμπαραγωγή με οκτώ Δημοτικά

Περιφερειακά Θέατρα, μεταξύ των οποίων και το Θεσσαλικό Θέατρο. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν η Μαρία Κεχαγιόγλου και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, η μουσική και οι στίχοι είναι του Τζον Μπράουν, ενώ θα συμμετάσχουν η Χορωδία του Μουσικού Συνόλου Λάρισας (6 Νοεμβρίου), η Χορωδία του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας (7 Νοεμβρίου) και η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου (8 Νοεμβρίου).
 «Τα γεγονότα» είναι ένα πολιτικό έργο που εξετάζει την άνοδο της ακροδεξιάς, του νεοφασισμού και της ξενοφοβίας μέσα από μια απόπειρα να προσεγγίσει το ίδιο το «τέρας». Στο έργο πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν ερασιτεχνικές χορωδίες από τις πόλεις όπου θα παρουσιαστεί η παράσταση. Εμπνευσμένο από τη μαζική σφαγή 69 ατόμων από τον Άντερς Μπρέιβικ το 2011 στη Νορβηγία, το έργο επιχειρεί να κατανοήσει το αδιανόητο και να εξερευνήσει τα όρια της συγγνώμης ενώπιον μιας θηριωδίας.
Το έργο «Τα γεγονότα» παρουσιάζεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, αλλά για πρώτη φορά σε περιοδεία ανά τη χώρα και με τη συμμετοχή τοπικών χορωδιών - σύμφωνα με την πρόθεση του συγγραφέα και των υπόλοιπων δημιουργών της πρώτης παράστασης.
Τη σκηνοθεσία και τη μετάφραση υπογράφει ο Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος, ενώ η μουσική επιμέλεια, η διδασκαλία των χορωδιών και η διασκευή της μουσικής και στίχων είναι του Κωνσταντίνου Θωμαίδη.
Κοστούμια: Marie Cecile Inglesi. Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου. Ηχοτοπία: Αλέξανδρος Δρυμωνίτης. Βοηθός Σκηνοθέτη – Υπεύθυνη χορωδιών – Οδηγός σκηνής: Άννα Ευθυμίου. Σκηνογραφική επιμέλεια: Δήμος Κλιμενόφ. Διεύθυνση Παραγωγής: Λευτέρης Κώτσης. Πιάνο: Μάρκος Κώτσιας. Φωτογραφία: Βαλέρια Ισάεβα.