Λαρισαϊκά ταλέντα στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 14ΧΡΟΝΟ ΠΙΑΝΙΣΤΑ ΕΚΤ. ΚΑΡΑΤΖΙΟ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗ 18ΧΡΟΝΗ ΒΙΟΛΙΣΤΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΚΑΝΑ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2020 11:00
Ο νεαρός πιανίστας με τον καθηγητή του Χρήστο Λενούτσο.  Φωτογραφία Κώστας Μάντζιαρης Ο νεαρός πιανίστας με τον καθηγητή του Χρήστο Λενούτσο. Φωτογραφία Κώστας Μάντζιαρης

Το 1ο βραβείο στην κατηγορία Πιάνο Εφήβων, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό

Μουσικής που διοργάνωσε ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, απέσπασε ο 14χρονος Λαρισαίος πιανίστας Έκτορας Καράτζιος–Παπαϊωάννου, σπουδαστής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.
ΕΝΑΣ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟΣ ΝΕΑΡΟΣ ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ
Ο νεαρός μαθητής της τάξης πιάνου του καθηγητή του Δ.Ω.Λ. Χρήστου Λενούτσου, διαγωνίστηκε ερμηνεύοντας τιτάνια έργα δεξιοτεχνικών και ερμηνευτικών απαιτήσεων, εκπλήσσοντας την επιτροπή για την ωριμότητα και την εσωτερική μουσική διαύγεια, που τον καθιστά έναν από τους σημαντικότερους νέους ερμηνευτές της Eλλάδας.
Εκτός από τη σπουδή υπερβατικής δεξιοτεχνίας του Φραντς Λιστ “Gnomenreigen”, οι “32 παραλλαγές σε ντο ελάσσονα“ του Μπετόβεν εξέπληξαν την επιτροπή για την ερμηνευτική αντίληψη και ωριμότητα που συναντά κανείς σε διακεκριμένους πιανίστες.
Καταξιωμένες μουσικές προσωπικότητες, μέλη της επιτροπής του διαγωνισμού, μεταξύ των οποίων και η διεθνούς φήμης πιανίστρια και καθηγήτρια στην Ανώτερη Σχολή Πιάνου του Ωδείου Αθηνών κ. Ντόρα Μπακοπούλου, αναγνώρισαν το εξαιρετικό μουσικό ταλέντο του νεαρού Λαρισαίου, βραβεύοντάς τον.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός Λαρισαίος πιανίστας έχει διαγωνισθεί παλαιότερα και σε άλλους πέντε πανελλήνιους διαγωνισμούς, όπου απέσπασε σε όλους ανεξαιρέτως το 1ο βραβείο.ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ
ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΓΚΑΝΑ
Στον ίδιο διαγωνισμό, σημαντική ήταν επίσης η διάκριση της 18χρονης Λαρισαίας βιολίστριας Αγγελικής Γκανά, η οποία έλαβε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία Έγχορδα Εφήβων.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass