Ο Δ. Καραναστάσης σκηνοθετεί το ψηφιακό ρεπερτόριο του Θεάτρου Τέχνης

ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΕ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ PODCAST ΚΑΙ WEB ΜΟΡΦΗ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2020 11:01

Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, με αφορμή τις σημαντικές αλλαγές που έφερε στη ζωή μας

η πανδημία, ανακοινώνει το πέρασμά του στη νέα εποχή. Μια νέα εποχή για τις παραστατικές τέχνες, κατά την οποία, πέρα από το βασικό καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, επιχειρεί, να αναπτύξει μια ευρύτερη, πολυδιάστατη δράση, όπως πολλοί διεθνείς καλλιτεχνικοί οργανισμοί. Και για να το πετύχει δημιουργεί παραστάσεις και δράσεις που σχεδιάζονται εξαρχής για το διαδίκτυο σε πολυμεσική (web), ηχητική (audio) ή ζωντανή (live) μορφή, ανοίγοντας τον διάλογο μεταξύ θεάτρου και ψηφιακής πραγματικότητας. «Στόχος μας είναι να παραμείνει το Θέατρο Τέχνης ζωντανό ακόμα και σε περίπτωση αναστολής ή περιορισμού λειτουργίας του, να διευρύνει το κοινό του τόσο ηλικιακά, όσο και γεωγραφικά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες, να δημιουργήσει πρωτότυπο υλικό που δύναται να μεταφράζεται για να απευθύνεται ακόμα και σε διεθνές κοινό», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Σε αυτό το πλαίσιο το ψηφιακό ρεπερτόριο που θα παρουσιάσει κατά την τρέχουσα περίοδο περιλαμβάνει δύο έργα: ένα audio (που θα ανέβει σε μορφή podcast) και ένα web. Στο web είδος, η πρωτότυπη, ειδική για το μέσο κινηματογραφική σκηνοθεσία και η κινηματογράφηση θα γίνει από τον Λαρισαίο σκηνοθέτη-ηθοποιό Διαμαντή Καραναστάση. Πρόκειται για το έργο «ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ» του Ανδρέα Φλουράκη, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Δεκεμβρίου.
Αudio έργα αποκαλούμε τα θεατρικά κείμενα που προορίζονται για ψηφιακή παρουσίαση αποκλειστικά μέσω ήχου. Τα audio έργα στην πραγματικότητα δε διαφέρουν από τα ραδιοφωνικά έργα, που είναι εξαιρετικά διαδεδομένα σε άλλες χώρες και αποτελούν σημαντικό πεδίο ανάδειξης νέων θεατρικών κειμένων. Στα audio έργα, λόγος, ήχοι, μουσική καλούν τη φαντασία του ακροατή να δημιουργήσει μέσα του τις εικόνες της παράστασης. Web έργα αποκαλούμε ένα νέο στην ουσία είδος θεατρικού κειμένου, που προορίζεται ειδικά για ψηφιακή παρουσίαση με εικόνα και ήχο. Στα web έργα αφηγούμαστε μια ιστορία κυρίως μέσα από τον λόγο, όπως ακριβώς και στα θεατρικά έργα και όχι μέσα από την εικόνα, όπως στα κινηματογραφικά ή τηλεοπτικά σενάρια.
Παράλληλα, το Θέατρο Τέχνης, επισημαίνοντας ότι τίποτα δεν υποκαθιστά τη μοναδική εμπειρία του ζωντανού θεάτρου, προετοιμάζεται για την έναρξη του ρεπερτορίου 2020-21, το οποίο χαρακτηρίζεται από σημαντικές συνεργασίες και συμπράξεις, δίνει έμφαση στο ελληνικό έργο και τους ελληνικούς μύθους, αλλά και σε προτάσεις νέων σκηνοθετών, ενώ είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass