Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ΝΑΜΑ του Ευριπίδη Μπέκου στο Φεστιβάλ Πιάνου της Λυρικής Σκηνής

Θα το ερμηνεύσει ο διεθνώς καταξιωμένος πιανίστας Αλέξ. Σαρακενίδης

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2020 21:01
O Ευριπίδης Μπέκος O Ευριπίδης Μπέκος

Στο Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής 2020, στη μεγάλη γιορτή για τον «βασιλιά των οργάνων», που φέτος είναι αφιερωμένο στην πιανιστική μουσική του Μπετόβεν, συμμετέχει ο Λαρισαίος συνθέτης Ευριπίδης Μπέκος με το έργο του ΝΑΜΑ. Το έργο του Λαρισαίου θα ερμηνεύσει ο διεθνώς καταξιωμένος πιανίστας Αλέξανδρος Σαρακενίδης στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.


Το Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ 2020 επιστρέφει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με ένα μοναδικό αφιέρωμα στην πιανιστική μουσική του Μπετόβεν, με αφορμή τη συμπλήρωση 250 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου μουσουργού, στην Εναλλακτική Σκηνή και στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Έντεκα αναγνωρισμένοι Έλληνες πιανίστες σε πέντε βραδινά ρεσιτάλ και τέσσερις πρωτοεμφανιζόμενοι σολίστ σε απογευματινές συναυλίες παρουσιάζουν τις 32 σονάτες για πιάνο του κορυφαίου Γερμανού συνθέτη. Επιπλέον θα παρουσιαστούν έργα-παραγγελίες της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ σε πρώτη παρουσίαση. Πρόκειται για έργα εμπνευσμένα ή με αναφορές στο έργο του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν:
Νικόλας Αναδολής The Εnd of the Νight. Ευριπίδης Μπέκος ΝΑΜΑ. Δημήτρης Οικονόμου Piano Sonata Νo. 2. Ελένη Ράλλη Small, Light Moments. Αλέξανδρος Σπύρου Προλεγόμενα στο op. 111 του L. v. Beethoven.
Η κεντρική συναυλία του Φεστιβάλ με τίτλο «250 χρόνια Μπετόβεν» θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ στις 5 Νοεμβρίου.
Η Ορχήστρα της ΕΛΣ συμπράττει με καταξιωμένους σολίστες σε δύο δημοφιλή κοντσέρτα. Διευθύνει ο διακεκριμένος Σλοβάκος αρχιμουσικός Οντρέι Όλος.
Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) προς την Εναλλακτική Σκηνή.
Θ.Α.

Gallery άρθρου