Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύριο το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη

ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΜΕΣΩ LIVE STREAMING -ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΔΡΥΑΔΕΣ ΕΝ ΠΛΩ»

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2020 11:52

Η Καλλιτεχνική Ομάδα «Δρυάδες εν Πλω» διοργανώνει το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (3d International Dance Festival Disability), μοναδικό στον ελληνικό χώρο, αύριο Σάββατο, με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και

Αθλητισμού και με τη στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της ΠΕΔ Θεσσαλίας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Καρδίτσας.
To Φεστιβάλ - θεσμός της πόλης της Καρδίτσας πραγματοποιείται φέτος για 7η συνεχή φορά σε πανελλήνιο επίπεδο και για 3η σε διεθνές, με τη συμμετοχή μεικτών ομάδων χορού και καλλιτεχνών από το εξωτερικό. Οι ιδιαίτερες συνθήκες που ισχύουν λόγω COVID-19, εξαιτίας του οποίου ματαιώθηκε ο αρχικός προγραμματισμός του Φεστιβάλ, αλλάζουν τη μορφή της φετινής διοργάνωσης, χωρίς να επηρεάζουν, ωστόσο, τη δημιουργικότητα και τον στόχο του φεστιβάλ. Συγκεκριμένα φέτος το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα προβληθεί μέσω live streaming σε όλο τον κόσμο, μέσω της ιστοσελίδας της Ομάδας των Δρυάδων εν Πλω www.dryadesenplo.gr/3d-idfd. Οι συμμετέχοντες, μεικτές ομάδες χορού από όλη την Ελλάδα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Καρδίτσα, και το εξωτερικό, Αγγλία, Κένυα, Αμερική, θα συμμετέχουν με performance σε ζωντανή σύνδεση ή με video. Παράλληλα, θα συνδεθούν στο live streaming και θα δώσουν τον δικό τους τόνο, περιγράφοντας την εμπειρία τους από προηγούμενα Φεστιβάλ σημαντικοί καλλιτέχνες και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την εκδήλωση θα παρουσιάζουν και θα συντονίζουν από studio της Αθήνας οι δημοσιογράφοι Αθηναΐς Νέγκα και Βαγγέλης Περρής.
Κι όπως αναφέρεται από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ «Σας προσκαλούμε όλους το Σάββατο 31 Οκτωβρίου το απόγευμα στις 5 μ.μ. να παρακολουθήσετε μέσω διαδικτύου το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD και να στηρίξετε τις χορεύτριες και τους χορευτές με τη δημιουργικότητα και τη δύναμή τους μας δίνουν ελπίδα και αισιοδοξία μέσα από το χορό!».
Χορηγός επικοινωνίας εφημερίδα «Ελευθερία».

Gallery άρθρου