Τα βραβεία του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΑ «ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ»

Δημοσίευση: 17 Νοε 2020 11:00

Η ταινία «Χαρακτηριστικά γνωρίσματα» της Φερνάντα Βαλαντές κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης

Ταινίας - Χρυσός Αλέξανδρος «Θόδωρος Αγγελόπουλος», στο 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το 61ο Φ.Κ.Θ., το οποίο λόγω της πανδημίας διοργανώθηκε διαδικτυακά, ολοκληρώθηκε την Κυριακή και το παρακολούθησαν περισσότεροι/-ες από 80.000 θεατές και επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου. Αναλυτικά τα βραβεία του 61ου Φ.Κ.Θ.:
Τα βραβεία της Διεθνούς Επιτροπής
-Το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας - Χρυσός Αλέξανδρος «Θόδωρος Αγγελόπουλος», το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 15.000 ευρώ, απονέμεται στην ταινία: ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ / IDENTIFYING FEATURES της Φερνάντα Βαλαντές, Μεξικό - Ισπανία, 2020.
-Το Ειδικό βραβείο της Κριτικής Επιτροπής - Αργυρός Αλέξανδρος, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8.000 ευρώ, απονέμεται στην ταινία: DIGGER του Τζώρτζη Γρηγοράκη, Ελλάδα - Γαλλία, 2020.
-Το Ειδικό βραβείο της Κριτικής Επιτροπής για Καλύτερη Σκηνοθεσία - Χάλκινος Αλέξανδρος, το οποίο από φέτος ο Μεγάλος Χορηγός του Φεστιβάλ COSMOTE TV υποστηρίζει με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ απονέμεται στους: Αντερς Έλχολμ και Φρέντερικ Λους Χβιντ για την ταινία ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ / SHORTA, Δανία, 2020.
-Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στην: Τζοάνα Σκάνλαν για την ερμηνεία της στην ταινία ΜΕΤΑ THN ΑΓΑΠΗ / AFTER LOVE του Αλίμ Καν, Ηνωμένο Βασίλειο, 2020.
-Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στον: Αρη Σερβετάλη για την ερμηνεία του στην ταινία ΜΗΛΑ / APPLES του Χρήστου Νίκου, Ελλάδα - Πολωνία - Σλοβενία, 2020.
-Βραβείο Καλλιτεχνικής Επίτευξης: Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ / NIGHT OF THE KINGS του Φιλίπ Λακότ, Γαλλία - Ακτή Ελεφαντοστού - Καναδάς - Σενεγάλη, 2020.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass