Βιβλιοπροτάσεις

Δημοσίευση: 22 Νοε 2020 11:32

ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΗΠΟΣ
Συγγραφέας: Tana French
Η πολυβραβευμένη Tana French αφήνει λίγο στην άκρη τη σειρά του Τμήματος Ανθρωποκτονιών του Δουβλίνου και γράφει ένα ανατριχιαστικό ψυχολογικό θρίλερ –«απολύτως σαγηνευτικό». Ο Σκοτεινός Κήπος είναι το πρώτο stand alone αστυνομικό μυθιστόρημα της

συγγραφέα, μετά τα έξι βιβλία της ιδιάζουσας αυτής σειράς.
Το νέο της αριστούργημα, που θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά στις 26 Νοεμβρίου από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, είναι το απόλυτο εθιστικό μυθιστόρημα που εξετάζει τις πληγές που δημιουργεί η σχέση μεταξύ του κόσμου και του εαυτού: μπορούμε να αποφύγουμε τη μοίρα ή είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε με τις πληγές του παρελθόντος; Τι μπορεί να κρύβει μία εξόχως προνομιακή ζωή; Τι απογινόμαστε, και για ποιες πράξεις είμαστε ικανοί, αν δεν γνωρίζουμε πια ούτε τον ίδιο μας τον εαυτό;
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ο Τόμπι ήταν ανέκαθεν τυχερός στη ζωή του. Ώσπου μια νύχτα όλα αλλάζουν. Μια βάναυση επίθεση τον αφήνει τραυματισμένο - και δεν θα είναι πια ποτέ ο ίδιος άνθρωπος. Αναζητά καταφύγιο στο πατρικό του, ένα σπίτι γεμάτο όμορφες αναμνήσεις από τα καλοκαίρια του και τα εφηβικά πάρτι με τα ξαδέλφια του. Όμως, λίγο μετά την άφιξή του εκεί, στη γέρικη φτελιά του κήπου θα βρεθεί κρυμμένο ένα κρανίο. Και καθώς ο κλοιός των αστυνομικών αρχίζει να σφίγγει γύρω από την οικογένειά του, ο Τόμπι θα αναγκαστεί να επανεξετάσει όσα γνωρίζει για τους αγαπημένους του, για το παρελθόν του και, τελικά, για τον ίδιο του τον εαυτό.
«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που υποτίθεται ότι ήταν οι πιο κοντινοί κι αγαπημένοι μου, φάνταζαν εντελώς ξένοι, ασύνδετα σύνολα από νευρόσπαστα μέλη, χρώματα και γκριμάτσες που δεν σήμαιναν τίποτε απολύτως – τουλάχιστον όχι για μένα. Κάθε χτύπημα στον αγκώνα μου ή κίνηση στην άκρη του ματιού μου μ’ έκανε να τινάζομαι σαν αλαφιασμένο άλογο, και οι συνεχείς διακυμάνσεις της αδρεναλίνης με εξουθένωναν. Μπορούσα να νιώσω εκείνη τη δίνη να κυκλώνει τη βάση του εγκεφάλου μου, την ένταση να συσσωρεύεται σαν καταιγίδα έτοιμη να ξεσπάσει στη ραχοκοκαλιά μου. Δεν είχα ιδέα πώς θα τα έβγαζα πέρα μέχρι το τέλος της ημέρας».

ΠΡΩΣΙΚΟ ΜΠΛΕ
Συγγραφέας: Φίλιπ Κερ
Τίτλος πρωτοτύπου: Prussian Blue
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Μετάφραση: Μαραγκός, Γιώργος
Γαλλική Ριβιέρα, 1956.
Ο Εριχ Μίλκε, υποδιευθυντής της Στάζι, αναθέτει στον επιθεωρητή Μπέρνι Γκούντερ να ταξιδέψει στο Λονδίνο και να δηλητηριάσει με θάλλιο την Ανν Φρεντς, πράκτορα με την οποία είχαν συνεργαστεί και οι δύο στο παρελθόν. Ο Μίλκε δεν του αφήνει κανένα περιθώριο να αρνηθεί. Στο ταξίδι προς την Αγγλία συνοδεύει τον Γκούντερ ο Φρίντριχ Κορς, παλιός σύντροφός του από την Κρίπο, που πλέον εργάζεται για τη Στάζι και βρίσκεται εκεί για να εξασφαλίσει ότι ο επιθεωρητής θα κάνει σωστά τη δουλειά. Ενώ ταξιδεύουν προς το Καλαί ο Γκούντερ το σκάει. Κατευθύνεται προς τα γερμανικά σύνορα προσπαθώντας να περάσει απαρατήρητος, ενώ φέρνει στη μνήμη του την τελευταία φορά που συνεργάστηκε με τον Κορς.
Βαυαρικές Άλπεις, 1939.
Στην εξοχική κατοικία του Χίτλερ στο Ομπερσάλτσμπεργκ δολοφονείται ένας μηχανικός ο οποίος επιβλέπει τα έργα που γίνονται στα Εδάφη του Ηγέτη. Ο Μπέρνι Γκούντερ επιλέγεται για να διαλευκάνει την υπόθεση υπό άκρα μυστικότητα και παίρνει μαζί του ως βοηθό τον Φρίντριχ Κορς. Έχει ακριβώς μία βδομάδα για να βρει τον δολοφόνο, μέχρι να έρθει ο Χίτλερ για τον εορτασμό των πεντηκοστών γενεθλίων του. Ο Μπέρνι ξέρει καλά σε τι μπελάδες έχει μπλέξει. Θα είναι καταστροφικό αν ο Χίτλερ ανακαλύψει ότι έχει διαπραχθεί ένας φόνος στη βεράντα του σπιτιού του. Το βουνό όμως φιλοξενεί και την ελίτ του ναζιστικού κόμματος. Θα είναι χειρότερο για τον Γκούντερ αν ο δολοφόνος είναι ένας από αυτούς. 1939 και 1956. Δύο διαφορετικές εποχές που συγκλίνουν με εκρηκτικό τρόπο σε ένα συγκλονιστικό φινάλε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass