Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντοκιμαντέρ για τον κορονοϊό

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΟ NATIONAL GEOGRAPHIC

Δημοσίευση: 25 Νοε 2020 11:04

Μέσα από τα ντοκιμαντέρ «Εξάπλωση: Από τον Έμπολα στον Covid-19»,

«Κυνηγώντας τον Ιό» και «Breakthrough: Πολεμώντας τον Ιό 2020», γνωρίζουμε ερευνητές από όλο τον πλανήτη που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να αντιμετωπίσουν την απειλή.Το National Geographic παρουσιάζει ένα ειδικό αφιέρωμα στον Covid-19, εστιάζοντας στην επιστημονική και ιστορική αναζήτηση γύρω από τον ιό. Το «Αφιέρωμα: Κορονοϊός» περιλαμβάνει τρία ντοκιμαντέρ και θα προβληθεί μεθαύριο Παρασκευή 27 Νοεμβρίου από τις 9 το βράδυ αποκλειστικά στο National Geographic. Το National Geographic είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.Τα ντοκιμαντέρ
«Εξάπλωση: Από τον Έμπολα στον Covid-19» στις 21.00
Το ντοκιμαντέρ εξετάζει ιστορικά και επιστημονικά γεγονότα και δεδομένα για τους τρόπους αντιμετώπισης μιας πανδημίας και τον περιορισμό εξάπλωσής της. Οι ομοιότητες του Covid-19 με τον Έμπολα είναι εμφανείς: ιατρικό προσωπικό προσπαθεί να σώσει ζωές χωρίς τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό, ενώ φορείς και υπηρεσίες διαπράττουν σοβαρά λάθη, επιχειρώντας να περιορίσουν μια πανδημία, αφού η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο.
«Κυνηγώντας τον Ιό» στις 21.50
Ο επιδημιολόγος και National Geographic Explorer, Chris Golden σε συνεργασία με τον James Longman, Βρετανό Ανταποκριτή του ABC News, επισκέπτονται τα μέρη όπου ξεκίνησε ο κορονοϊός, στην προσπάθεια να ανακαλύψουν τρόπους για να αποφευχθεί η επόμενη πανδημία. Η επιστημονική κοινότητα έχει εκφράσει φόβους ότι ο πιο σοβαρός ιός δεν έχει εμφανιστεί ακόμη και ότι ο κορονοϊός αποτελεί μια προειδοποίηση.
«Breakthrough: Πολεμώντας τον ιό 2020» στις 22.40
Η μελέτη της ιστορίας προσφέρει πάντα μια νέα, πιθανά διαφορετική οπτική. Ενώ φαντάζει εύλογο να πιστεύουμε ότι ο φόβος και η αναστάτωση που έχει επιφέρει η πανδημία του Covid-19 είναι κάτι πρωτόγνωρο για την εποχή μας, μια ματιά στην ιστορία δίνει άλλη διάσταση στα γεγονότα μέσα από το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον των πανδημιών.