Μένουμε ασφαλείς ...και διαβάζουμε

Δημοσίευση: 30 Νοε 2020 11:00

Ζωή μέχρι χθες
Συγγραφέας: Ξανθούλης Γιάννης

Κάποτε, λοιπόν, γεννήθηκε εν Αθήναις η Αμφιτρίτη Βράνη του Κυρίλλου...


Διαισθητικά, χρειαζόταν την αλήθεια, όπως αυτή ξεπηδούσε από ασκημένες ζωές και επικίνδυνα πάθη. Όμως, δεν ήταν έτοιμη για κάτι τόσο τολμηρό. Παρ’ όλα αυτά, το ένστικτό της -φορτισμένο με ρομαντικά λάθη και έναν αισθησιασμό που την ξεπερνούσε- την έκανε να περιφρονεί το αστικό αμπαλάζ μιας συνηθισμένης ζωής εξ ονόματος του έρωτα. Κι επειδή ερωτεύτηκε τον έρωτα, πίστεψε πως ανέβαινε στα υψίπεδα μιας αιρετικής αγιοσύνης...
Δεν τη συγχώρησαν για την τόλμη της και δεν συγχώρησε κανέναν. Ούτε καν τον εαυτό της. Εκπαιδεύτηκε να επιζεί και να διαιωνίζει μια νοσταλγία πέρα από το χθες όπου στοίβαζε τα πάθη της. Δεν έμενε τώρα παρά να αποδείξει ότι η φάλτσα ζωή της όφειλε να τη δικαιώσει, αν και κάλπαζε στην όγδοη δεκαετία της. Όμως, είχε κι ένα αξόδευτο στοκ νεότητας – κι αυτό ακριβώς ήταν το διαβατήριο που την έκανε προσβάσιμη στο ερεθιστικό ντόμινο των συμπτώσεων. Συμπτώσεις που θα τις έλεγες και εκκρεμότητες... Όλα αυτά σε μια τωρινή Αθήνα, ασυγχρόνιστη με την αισθητική ηθική της, γεμάτη από ίχνη απόντων. Θα ψάξει τελικά τις αφορμές της απελπισίας της με επιείκεια, υπερασπιζόμενη όμως και τους θυμούς της.
Έτσι ήταν η Αμφιτρίτη-Ρίτα Βράνη. Μια γυναίκα που μπορούσε να διαπρέψει ως γιατρός, ως ηθοποιός, ως νεκρή και ως αστέρι σε έναν γαλαξία συμβάσεων. Προτίμησε την ανατροπή, αυτοσαρκάζοντας την αδιαπραγμάτευτη μοναξιά της και τις ήττες της, που τις έκανε να δείχνουν νικηφόρες. Κι έτσι συνεχίζει...

 

STRANGER THINGS
Stranger Things (Καχύποπτα Μυαλά)
Συγγραφέας: Gwenda Bond (Γκουέντα Μποντ)

To Prequel του Stranger Things που περίμεναν οι φανατικοί θαυμαστές! Αν νομίζετε ότι γνωρίζετε την αλήθεια πίσω από τη μητέρα της Έντεκα, ετοιμαστείτε να γυρίσει το μυαλό σας Πάνω Κάτω, Upside Down, σε αυτό το συναρπαστικό προεπεισόδιο της επιτυχημένης σειράς Stranger Things.
Το πρώτο -και μοναδικό, μέχρι στιγμής- επίσημο Stranger Things μυθιστόρημα που πηγαίνει την πλοκή πίσω στο 1969, ώστε ο αναγνώστης να μάθει από πού ξεκίνησαν όλα!
Ένα είδος prequel της τηλεοπτικής σειράς του Netflix που καθήλωσε εκατομμύρια θεατές στον κόσμο και καθιέρωσε μία νέα τάση στις σειρές φαντασίας/τρόμου: σαν να γράφει ο Stephen King σενάριο για τα X-Files!!!
H συγγραφέας Gwenda Bond είναι... ειδική στα prequel, καθώς έχει γράψει την επιτυχημένη τριλογία της Lois Lane, που πραγματεύεται τις περιπέτειές της στη Metropolis προτού γνωρίσει τον Superman! Το 2022 θα ακολουθήσουν και τα άλλα δύο βιβλία της τριλογίας.

 

OLA KALA
Όλα θα πάνε καλά
Συγγραφέας: Σεραφείμ Λάππας

Κείμενα γραμμένα με πάθος που μέσα σε ελάχιστες σελίδες, μπορούν να σου δημιουργήσουν συναισθήματα. Δεν έχει σημασία εάν είναι θλίψης ή χαράς, σημασία έχει να σε βγάλουν από το καταθλιπτικό τίποτα. Να σε ενεργοποιήσουν νοητικά και ψυχικά. Γιατί το ζητούμενο είναι να αρχίσουμε να νιώθουμε και να αισθανόμαστε. Να λειτουργεί η επιθυμία μας, η ζωή να κυλά μέσα μας, σε όλες τις εκφάνσεις της. Η ζωή είναι δώρο Θεού που δεν μας δόθηκε ως βάρος για να το ξεφορτωθούμε αλλά ως μεγίστη εμπειρία να τη ζήσουμε. Η καθημερινότητα, που τόσο πολύ θέλουμε να ξορκίσουμε ως βαρίδιο επανάληψης και μιζέριας, δεν είναι απειλή για την ύπαρξή μας. Αντιθέτως μπορεί να είναι ευκαιρία. Θα λέγαμε ότι η επανάληψη είναι απαραίτητη για να υπάρξει η έκπληξη. Το γνωστό μάς χρειάζεται για να πάμε στο άγνωστο. Δεν είναι η καθημερινότητα που μας κουράζει αλλά η αδυναμία μας να τη μεταμορφώσουμε σε γιορτή. Μια σειρά ασήμαντων πραγμάτων μπορεί να καταστεί αιτία χαράς και νοήματος ζωής, εάν θελήσουμε να τα δούμε και να τα ερμηνεύσουμε διαφορετικά από τον συνηθισμένο τρόπο αντίληψης και κατανόησης. Αυτό είναι ακριβώς που έχουμε ανάγκη, να διαβάσουμε και να αφηγηθούμε ιστορίες με έναν άλλον τρόπο. Άλλωστε τι είναι η ζωή μας; Μια ιστορία που καθημερινά και για χρόνια αφηγούμαστε με διαφορετικούς τρόπους μέχρι να βρούμε τον καλύτερο επίλογο για να την κλείσουμε.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass