Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2020 11:49

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους διεξάγεται διαδικτυακά, έως τις 5 Δεκεμβρίου 2020. Μέσα από την πλατφόρμα online.olympiafestival.gr και εντελώς δωρεάν (μόνο μια τυπική εγγραφή χρειάζεται),

μικροί και μεγάλοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα μπορούν να απολαύσουν τις ταινίες των διαγωνιστικών τμημάτων και τις δημιουργίες παιδιών και νέων από 47 συνολικά χώρες, καθώς και τα ποικίλα εργαστήρια και αφιερώματα που, όπως κάθε χρόνο, πλαισιώνουν το Φεστιβάλ.
Στο φετινό, 23ο Φεστιβάλ, διαγωνίζονται 90 ταινίες επαγγελματιών, μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ, όπως η μεγάλου μήκους «Λουνάνα, ένα γιακ μες στην τάξη», η πρώτη ταινία από το Μπουτάν που προβάλλεται στην Ελλάδα, η οποία μάλιστα εκπροσωπεί τη χώρα αυτή στα Όσκαρ. Επίσης, ταινίες από τη Μιανμάρ, το Κιργιστάν, το Καζακστάν, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Κολομβία, το Περού, το Κονγκό. Εκτός από τις δημιουργίες του διαγωνιστικού τμήματος και της Camera Zizanio, πολλές ακόμα ταινίες θα προβληθούν στα αφιερώματα και εργαστήρια του Φεστιβάλ.
Όπως η ταινία «Λιάνα» των Aaron και Amanda Kopp που πλαισιώνει το εργαστήριο για τους Griot (γκριό), τους αφηγητές ιστοριών που υπάρχουν μέχρι και σήμερα στις υποσαχάριες χώρες της δυτικής Αφρικής. Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένεται το Στρογγυλό Τραπέζι για τον Τζιάνι Ροντάρι στις 2/12, ώρα 18:00, που θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Και πάρα πολλά ακόμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass