Ποιητικές συνομιλίες

AΠΟ ΤΟ ΤHEATRE DE LA VILLE ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΕΓΗ

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2020 11:06

«Πού είστε; Πώς είστε; Τι βλέπετε από το παράθυρό σας;». Από την 1η Δεκεμβρίου,

μια τηλεφωνική τελετουργία μάς μεταφέρει σε ένα ποιητικό σύμπαν. To Τhéâtre de la Ville (Παρίσι) σχεδιάζει το πρόγραμμα «Ποιητικές Συνομιλίες» και, σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς από όλο τον κόσμο, αποδεικνύει ότι η τέχνη δημιουργεί ευαίσθητους και ποιητικούς δεσμούς. Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παίρνει τη σκυτάλη στην Αθήνα και καταξιωμένοι ηθοποιοί μάς καλούν για μια πρωτότυπη συνομιλία. Μια απλή ιδέα μεταμορφώνεται σε μια καταπραϋντική τελετουργία: ο ακροατής κλείνει ένα ραντεβού, ο ηθοποιός τον καλεί και συνομιλεί μαζί του επί 20 λεπτά, του απαγγέλλει ένα ποίημα που εμπνεύστηκε από τη συνομιλία και, στο τέλος, του προτείνει μια ποιητική «συνταγή» ειδικά γι’ αυτόν.
Πάνω από 100 καλλιτέχνες έχουν ήδη προσφέρει τηλεφωνικές συνεδρίες. Ηθοποιοί του Théâtre de la Ville συμπράττουν με ομότεχνούς τους από την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, τη Σενεγάλη, την Αίγυπτο, το Καμερούν, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, τη Δημοκρατία του Κονγκό, την Ταϊβάν και τη Γαλλία, και συνομιλούν σε 22 γλώσσες, δημιουργώντας έτσι τον Θίασο του Φανταστικού. Από τον Μάρτιο του 2020, περισσότεροι από 9.500 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν παραλάβει κάποια «ποιητική συνταγή». Οι «Ποιητικές Συνομιλίες» είναι δωρεάν και ανοιχτές σε όλους από την 1η Δεκεμβρίου. Κάθε άτομο μπορεί να εγγραφεί ή να εγγράψει κάποιο άλλο στον ιστότοπο του Théâtre de la Ville, επιλέγοντας ημερομηνία, ώρα και γλώσσα στο https://bookeo.com/consultationspoetiques. Ένας ηθοποιός θα σας καλέσει την ώρα που επιλέξατε. Διαθέσιμες ημέρες και ώρες εντός των δύο πρώτων εβδομάδων του Δεκεμβρίου: Τρίτη και Πέμπτη 18:00-19:00, Σάββατο 11:00-12:00. Συμμετέχουν οι Έλληνες ηθοποιοί: Δημήτρης Δρόσος, Μαρία Μαγκανάρη, Αργύρης Ξάφης.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass