Βιβλιοπροτάσεις

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2020 11:00

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ
Έπειτα από μια συνταρακτική ανακάλυψη ο καθηγητής Αρχαιολογίας Νικηφόρος Έξαρχος

δολοφονείται από έναν αόρατο εχθρό που θέλει να σφετεριστεί το πολύτιμο εύρημά του. Συγκλονισμένες αλλά αποφασισμένες ως το μεδούλι οι δύο κόρες του, η Νίκη και η Ηλέκτρα, συμφωνούν να ξεπεράσουν τη μεταξύ τους αντιπάθεια και να συνεργαστούν, προκειμένου να μάθουν την αλήθεια για τον θάνατο του πατέρα τους. Σε έναν άνισο αγώνα με τον χρόνο παλεύουν να βρουν το κρυμμένο άγαλμα και να το παραδώσουν στα σωστά χέρια. Σύμμαχοί τους σε αυτό το επικίνδυνο ταξίδι ο αινιγματικός Μάρκος, ο γοητευτικός Τζον και ο τρελός φτερωτός θεός Έρωτας που φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή των τεσσάρων. Κυνηγημένοι από φανατικούς συλλέκτες, αντιμέτωποι με αδίστακτους αρχαιοκάπηλους και έχοντας απέναντί τους τη διαβόητη οργάνωση των Πενήντα Πέντε που φαίνεται να έχει μάτια παντού, προσπαθούν απεγνωσμένα να λύσουν γρίφους για να οδηγηθούν στην αλήθεια που στοίχισε τη ζωή του καθηγητή.Ένα αρχαιολογικό θρίλερ που κόβει την ανάσα!
Ένα αγωνιώδες κυνηγητό όπου κάθε δευτερόλεπτο είναι πολύτιμο!
Ένας ασφυκτικός κλοιός από θανάσιμους εχθρούς.
Δύο παθιασμένες ιστορίες αγάπης που ανθίζουν μέσα στην καταιγίδα!

 

AGATHA
ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΛΙΣΤΕΡΝΤΕΪΛ
AGATHA CHRISTIE
Ένας δολοφόνος σπάνια ικανοποιείται μ’ ένα και μόνο έγκλημα.Ένας λόρδος που εξαφανίζεται μυστηριωδώς... μια νιόπαντρη γυναίκα που φοβάται τον πρώην αγαπημένο της... μια παράξενη συνάντηση σ’ ένα τρένο... μια αλλόκοτη δολοφονία όπου αναζητείται ο ένοχος... ένας άντρας που αλλάζει συμπεριφορά... μια πραγματικά πανούργα γυναίκα... ένα κολιέ κρυμμένο σ’ ένα καλάθι με κεράσια... μια νέα γυναίκα που παριστάνει τη δούκισσα... μια σύλληψη για φόνο ενός συγγραφέα ιστοριών μυστηρίου... μια εντυπωσιακή πρόταση γάμου... το σμαράγδι ενός μαχαραγιά... μια σοπράνο που μισεί θανάσιμα έναν βαρύτονο... Δώδεκα αριστοτεχνικές ιστορίες μυστηρίου, ανάμεσά τους και η Αγροικία Φιλομήλα, που υπήρξε για χρόνια το διήγημα της Κρίστι με τις περισσότερες διασκευές. Δώδεκα αινίγματα για δυνατούς λύτες, με την υπογραφή της απόλυτης βασίλισσας του αστυνομικού μυθιστορήματος.

 

VAMVOYNAKI
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ
ΜΑΡΩ ΒΑΜΒΟΥΝΑΚΗ
«Τότε, σε εκείνες τις ηλικίες μας, οι αγάπες και τα ζευγαρώματα ήταν στο κέντρο της έγνοιας μας. Πάντα είναι έτσι δηλαδή, μόνο που αρκετοί αρνιούνται να το ομολογήσουν. Ίσως επειδή παραδόθηκαν, στο μεταξύ, σε άλλου είδους πάθη: καριέρας, οικονομικά, πολιτικά, κομματικά, καλλιτεχνικά, γονεϊκά, αθλητικά, όμως πρόκειται για υποκατάστατα. Η βασική ανάγκη για ένωση προσώπου με πρόσωπο είναι εκεί, από πίσω τους, και τα φλογίζει σε βαθμό δυνατού πόθου. Ανικανοποίητου βέβαια, αφού πρόκειται για υποκατάστατα». Απόσπασμα από το κεφάλαιο «Στην ασφάλεια της αποτυχίας» τούτου του βιβλίου. Γιατί δυστυχώς συμβαίνει να είμαστε πλάσματα γεμάτα φόβους και ψιλοδουλεμένες άμυνες. Φοβόμαστε ακόμη και την αληθινή χαρά, την ευτυχία και, ίσως περισσότερο, τη βαθιά αγάπη. Για διάφορους λόγους τις αποφεύγουμε και βάζουμε στη θέση τους στόχους και επιλογές που νιώθουμε ότι ελέγχουμε καλύτερα. Κρύβει όμως μεγάλη θλίψη και κατάθλιψη η αποφυγή της αυθεντικής, της ζωντανής ζωής.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass