Επαιξε μουσική για ασθενείς, γιατρούς και νοσηλευτές

Η ΜΠΑΝΤΑ «ΡΟΜΒΟΣ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2020 11:06

Άφησαν για λίγο στην άκρη τα στηθοσκόπια, τους τόμους παθολογίας και ανατομίας

και τις άλλες ασχολίες τους και βρέθηκαν στο πλευρό των ασθενών covid, όχι με ιατρική περιβολή αλλά με τα αγαπημένα μουσικά τους όργανα ανά χείρας. Δύο γιατροί, τρεις φοιτητές ιατρικής, μία παιδαγωγός κι ένας φοιτητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ είναι τα πρόσωπα πίσω από την μπάντα δρόμου «Ρόμβος», που έπαιξαν μουσική απέναντι από την Πνευμονολογική Κλινική του Παπανικολάου, ένα από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
«Θέλαμε να στείλουμε στους ανθρώπους αυτούς τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση και καλή υγεία», εξήγησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Λεωνίδας Καραμάνης, μέλος του «Ρόμβου» και φοιτητής ιατρικής. «Και ως γιατροί και ως φοιτητές ιατρικής γνωρίζουμε τι συμβαίνει αυτήν την περίοδο και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. κι αυτό έπαιξε τον δικό του ρόλο στο να κάνουμε αυτήν την κίνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Με τραγούδια ελληνικά κι ένα παραδοσιακό στο τέλος, ο Λεωνίδας, ο Μάξιμος, η Ελισάβετ, ο Παντελής, η Ελένη, η Γεωργία και ο Θοδωρής «έσπασαν» προς στιγμή την γκρίζα πραγματικότητα των ασθενών, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που δίνει καθημερινά τη μάχη με τον ιό που τόσο βίαια έχει εισβάλλει στην καθημερινότητα όλων μας. «Ήταν μια όμορφη εκδήλωση. Ήταν μια νότα ευχάριστη, μια νότα χαράς και μιας άλλης αίσθησης», δήλωσε, από την πλευρά της, στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η διοικήτρια του Παπανικολάου Μαρία Γιογκτατζή.
Την μπάντα δρόμου «Ρόμβος» αποτελούν οι: Μάξιμος Αγγελίδης (κιθάρα/μαέστρος), ειδικευόμενος Πνευμονολογίας ΑΠΘ- Παπανικολάου, Ελισάβετ Μάνου (μαντολίνο/ φωνητικά), ειδικευόμενη παθολογίας-νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Λεωνίδας Καραμάνης (πνευστά), φοιτητής Ιατρικής, Παντελής Καραμάνης (φωνή/λαούτο), φοιτητής ιατρικής, Ελένη Κωτσάκη (φωνή), φοιτήτρια ιατρικής, Γεωργία Ζάχου (φωνή), παιδαγωγός και Θοδωρής Μαραγκάκης- Καμπιτάκης (κρουστά) φοιτητής Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘ. Το συγκρότημα «Ρόμβος» έχει δικό του κανάλι στο youtube (RomvosBand) και έχει επίσης παρουσία στο facebook και το Instagram (@romvosband).

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass