To National Geographic καταδύεται στην Περιστέρα

ΕΚΤΕΝΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΝΑΛΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ - ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΤΑ-ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΕΠΟΧΗ

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2020 21:03

Ενα εκτενές ρεπορτάζ αφιερωμένο στον Παρθενώνα των ναυαγίων -όπως έχει

καθιερωθεί να ονομάζεται το Υποβρύχιο Ναυάγιο της Περιστέρας στην Αλόννησο- δημοσιεύεται στο site του γνωστού ταξιδιωτικού οργανισμού National Geographic.
Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στην αρχαιολογική σημασία των ευρημάτων, στην ιστορία του ναυαγίου, αλλά και στην καινοτόμα ιδέα λειτουργίας του, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα έργο που δημιουργεί ένα νέο μοντέλο βιώσιμης διαχείρισης του τουρισμού στη μετα-κορονοϊού εποχή.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε ότι ήδη καταγράφεται τεράστιο ενδιαφέρον δυτών από όλον τον κόσμο, όπως τονίζει στο NG o ιδιοκτήτης σχολής καταδύσεων στο νησί, κ. Κώστας Ευσταθίου. «Πεποίθησή μας είναι ότι τα επόμενα χρόνια η Αλόννησος θα διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο στον παγκόσμιο καταδυτικό χάρτη» σημειώνει ο ίδιος.
Μια ακόμα σημαντική πτυχή του έργου που επισημαίνεται στο ρεπορτάζ είναι η δυνατότητα της εικονικής κατάδυσης που δίνουν οι πέντε υποβρύχιες κάμερες που είναι εγκατεστημένες στο ναυάγιο. «Πρόκειται και μια παγκόσμια καινοτομία και για τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, που δίνει τη δυνατότητα σε όσους παρακολουθούν το βίντεο από τον βυθό να μοιραστούν την καταδυτική εμπειρία», σημειώνει ο καθηγητής της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π., κ. Γεώργιος Παπαλάμπρου, ο οποίος συμμετείχε στον σχεδιασμό. Επίσης στο Κέντρο Ενημέρωσης Αλοννήσου δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσεις μια εικονική κατάδυση με γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας.
Ακόμη και με τους περιορισμούς στα ταξίδια λόγω κορονοϊού, κατά την πιλοτική φάση λειτουργίας του Υποβρύχιου Μουσείου της Αλοννήσου καταγράφηκαν 66 προγραμματισμένες υποβρύχιες επισκέψεις από 246 δύτες, αριθμός που αν μη τι άλλο, δείχνει μια σημαντική τάση που αναμένεται να ενισχυθεί εκθετικά με το επίσημο άνοιγμα του Μουσείου τον Ιούνιο του 2021.
Χ.Β.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass