Διαδικτυακό αφιέρωμα στην Αννα Καρίνα

ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2020 11:04

Έναν χρόνο μετά τη μεγάλη απώλεια της Άννα Καρίνα, το Γαλλικό Ινστιτούτο

Ελλάδος και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος συνδιοργανώνουν ένα διαδικτυακό αφιέρωμα στη μούσα της Nouvelle Vague. Από σήμερα 8 μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου 2020, ανακαλύψτε ξανά 6 από τις αριστουργηματικές ταινίες της ηθοποιού που λάτρεψε ο Jean-Luc Godard. Ο Godard υπογράφει τρεις από τις ταινίες του αφιερώματος με πρωταγωνίστρια την τότε σύζυγό του.
Στο «Unefemme est unefemme / Η γυναίκα είναι γυναίκα», η οποία κυκλοφόρησε στην Ελλάδα με τον τίτλο «Η Κυρία θέλει έρωτα», η Άννα Καρίνα ερμηνεύει την Άντζελα, μια νεαρή στριπτιζέζ που θέλει να γίνει μητέρα. Το 1965 που κυκλοφορεί το «Pierrot le Fou / Ο τρελός Πιερρό», η ταινία κρίνεται ακατάλληλη για ανηλίκους και απαγορεύεται, με την αιτιολογία ότι προωθεί την «ηθική και νοητική αναρχία». Τέλος, στην αριστουργηματική sci-fi ταινία «Alphaville / Αλφαβίλ» μεταφερόμαστε στην ομότιτλη διαστημική πόλη, όπου έχουν απαγορευτεί τα συναισθήματα. Εκτός από τις τρεις ταινίες του μεγάλου Γάλλο-Ελβετού σκηνοθέτη, το αφιέρωμα περιλαμβάνει και την ταινία «La Religieuse / Η μοναχή», του Jacques Rivette, που παραμένει στην ιστορία ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο κρατικής λογοκρισίας στον κινηματογράφο στα χρονικά της Γαλλίας. Η ταινία «L’ Assassin Musicien / Ο δολοφόνος μουσικός», η πρώτη μεγάλου μήκους του Benoît Jacquot, κινηματογραφική διασκευή ενός μυθιστορήματος του Ντοστογιέφσκι, εξιστορεί την κάθοδο στην τρέλα και το έγκλημα ενός νεαρού κλαρινετίστα. Και τέλος, η ταινία «Η ζωή μας μαζί / Vivre Ensemble» αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Άννα Καρίνα. Πρόκειται για μια δραματική κωμωδία που διαδραματίζεται στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη των αρχών του ’70 και αφηγείται την τρικυμιώδη σχέση ενός ζευγαριού.
Οι ταινίες προβάλλονται στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους. Μπορείτε να τις δείτε στην πλατφόρμα online.tainiothiki.gr

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass