Βιβλιοπροτάσεις

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2020 11:52

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου
Συγγραφέας: Αλκη Ζέη
Διασκευή: Αγγελική Δαρλάση
Εικονογράφηση: Δημήτρης Μαστώρος
27 Οκτωβρίου 1940: Θα τη θυμάται αυτήν τη μέρα ο Πέτρος γιατί πέθανε το τριζόνι του. Θα τη θυμάται γιατί την επομένη ακούει τη φωνή της μητέρας του να λέει: «Σήκω... έγινε πόλεμος. Δεν ακούς τις σειρήνες;».


Όταν οι Ιταλοί έφτασαν στο κατώφλι της Ελλάδας, ο Πέτρος ήταν εννιά χρονών, είχε µια χελώνα για κατοικίδιο και γνώριζε τον πόλεμο µόνο μέσα από τα βιβλία. Τώρα όμως τον βιώνει κάθε μέρα, μαζί µε τους γονείς του, τον παππού του και τη μεγαλύτερη αδελφή του, την Αντιγόνη, αρχίζοντας έναν μεγάλο περίπατο - µια βόλτα στην Αθήνα της Κατοχής, στα δύσκολα εκείνα χρόνια της πείνας, των συσσιτίων, του φόβου, των διωγμών, αλλά και της Αντίστασης στους κατακτητές. Το μυθιστόρημα-σταθμός για την ελληνική και παγκόσμια παιδική λογοτεχνία εκδόθηκε το 1971, μεταφράστηκε σε 12 γλώσσες, έγινε τεράστια επιτυχία πουλώντας εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα, και με το πέρασμα του χρόνου αναδείχθηκε σε ένα σύγχρονο κλασικό βιβλίο που διαβάζεται τόσο από μικρούς, όσο από και μεγάλους αναγνώστες παραμένοντας σταθερά ένα από τα αγαπημένα βιβλία για τόσες γενιές αναγνωστών από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε. Το εμβληματικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη επαναδημιουργούν ως graphicnovel η συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση και ο κομίστας Δηµήτρης Μαστώρος. Και οι δύο δημιουργοί επιλέχτηκαν με την έγκριση της Άλκης Ζέη και δούλεψαν με μεράκι σεβόμενοι την ατμόσφαιρα και το πνεύμα του πρωτοτύπου, ξεπερνώντας τον εαυτό τους και τις δικές μας προσδοκίες. Το αποτέλεσμα είναι ένα graphicnovel-φόρος τιμής από τους δημιουργούς νεότερων γενιών σ’ ένα αγαπημένο κλασικό βιβλίο της ελληνικής λογοτεχνίας για παιδιά και νέους. Μια ιδανική πρόταση για δώρο και ένα πολύτιμο απόκτημα για κάθε βιβλιοθήκη δίπλα στο πρωτότυπο έργο.

«Η απαγωγή της Δ»
Συγγραφέας: Ελένη Ανδρεάδη
Εικονογράφηση: Στέφανος Κολτσιδόπουλος
Η 5η άκρως απόρρητη και ίσως η πιο επικίνδυνη αποστολή των Πρακτόρων του Πλανήτη. Τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά... Ο αδίστακτος Ιβάν φον Βαμπάουερ έχει απαγάγει τη Διοικητή Δ της Περιβαλλοντοπόλ, ενώ σε 24 ώρες ένα γιγαντιαίο διαστημικό τέρας θα πνίξει τον κόσμο. Όλος ο πλανήτης θα γίνει πλαστικός! Όλοι οι πράκτορες των προηγούμενων βιβλίων ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σταματήσουν το τέρας πριν να είναι πολύ αργά. Μονάχα ΕΣΥ μπορείς να σώσεις τον κόσμο. Τολμάς να γυρίσεις σελίδα; Πάρε τον χρόνο σου να το σκεφτείς... ΚΑΘΟΛΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ! Μην πάρεις χρόνο. Πάρε καλύτερα μια βαθιά ανάσα. Κι άλλη μία... Ωραία. Πνίγηκες; Ηρεμία. Δεν είναι δα και τίποτα! Μια βουτιά στο σκοτεινό, απειλητικό άγνωστο, στο βάθος του οποίου παραμονεύει ένα θεόρατο τέρας. Μπορεί και δύο τέρατα. Άγνωστο είναι, είπαμε... Ατρόμητε πράκτορα, ΕΦΥΓΕΣ!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass