Η ελληνική συμμετοχή στη 2η Μπιενάλε στην Κίνα

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΘΕΜΑ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2020 11:04

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Τέχνης Dafen της πόλης Shenzhen

της Κίνας. Το θέμα της Μπιενάλε «Σπίτι και συνύπαρξη / Home and Co-existence», περιστρέφεται γύρω από την έννοια της κατοίκησης. Το σπίτι σαν κοινός τόπος, η συμβίωση, ο συμμετοχικός σχεδιασμός, ο οικολογικός πολιτισμός ορίζουν τους κύριους θεματικούς άξονες της έκθεσης. Τα εγκαίνια της Μπιενάλε θα πραγματοποιηθούν στις 14 Δεκεμβρίου του 2020, ενώ η έκθεση θα έχει διάρκεια εώς τις 14 Μαρτίου του 2021. Από την κριτική επιτροπή της Μπιενάλε επιλέχθηκαν καλλιτέχνες από 61 χώρες. Ο Σπύρος Βερύκιος επιλέχθηκε να συμμετάσχει από την Ελλάδα, με το έργο του «Διάφανο δέρμα» (2018, λάδι σε καμβά, 40 x 23 cm). Ο Σπύρος Βερύκιος επεξεργάζεται την έννοια απώλειας, χρησιμοποιώντας την εικόνα του σπιτιού ως μεταφορά για το ανθρώπινο σώμα. Η κύρια προβληματική του έργου του, αφορά τη έννοια της τρωτότητας της ανθρώπινης φύσης, του οικείου πόνου και του αναπόδραστου γεγονότος της θνητότητάς μας.Σπύρος Βερύκιος
Ο Σπύρος Βερύκιος είναι εικαστικός καλλιτέχνης. Σπούδασε ζωγραφική (1985-1991) και ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών / Μ.Ε.Τ. (2004 – 2006) στην ΑΣΚΤ. Από το 1993 εκθέτει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει παρουσιάσει 6 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και έχει συμμετάσχει σε 25 ομαδικές εκθέσεις, ανάμεσα στις οποίες και σε τέσσερις Biennale: Biennale Νέων Καλλιτεχνών/Ισπανία (1991), Big Torino/Ιταλία (2000), Τύνιδας/Τυνησία (2002), 6η Biennale Πεκίνου/Κίνα (2014).
Στη δουλειά του συμπεριλαμβάνονται κόµικ, καθώς και εικονογραφήσεις περιοδικών και βιβλίων. Ιστορίες κόµικ του έχουν δημοσιευθεί σε Ελλάδα, Αγγλία, Σλοβενία, Ιταλία και ΗΠΑ. Από το 1996 έχει εργαστεί σε κινηματογραφικές παραγωγές κινουμένων σχεδίων στην Αγγλία και την Ελλάδα. Διδάσκει στο Τµήµα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου ως επίκουρος καθηγητής.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass