Στον χάρτη των κινηματογραφικών παραγωγών η Αθήνα

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2020 11:00

Περισσότερες από 20 διεθνείς και ελληνικές οπτικοακουστικές παραγωγές γυρίζονται

τον τελευταίο χρόνο στην Αθήνα, κατατάσσοντάς τη δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, που σημειώνει εντυπωσιακή ανάπτυξη. Ο Δήμος Αθηναίων ακολούθησε αυτήν την επιτυχημένη πρακτική μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων με το Γραφείο Εξυπηρέτησης Κινηματογραφικών Παραγωγών της Αθήνας (Athens Film Office) που δημιούργησε φέτος και της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ). Στις παραγωγές περιλαμβάνονται η μεγάλη, διεθνής «Τεχεράνη» και η ισραηλινή σειρά (επί τρεις μήνες έκανε τα βασικά γυρίσματά της στην Αθήνα με συνεργείο 100 μελών), που γνωρίζει τεράστια επιτυχία στο διεθνές κοινό από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν έκανε πρεμιέρα στην πλατφόρμα της Apple TV.
Στην ελληνική πρωτεύουσα στράφηκαν, επίσης, τα «φώτα» και κάποιων μεγάλων διαφημιστικών παραγωγών, όπως η διεθνής καμπάνια του Perrier, με ένα πρωτοποριακό βίντεο που «ταξιδεύει» την Αθήνα ανά τον κόσμο. Επίσης, ο διάσημος χορηγός του ιστορικού τουρνουά τένις του Ρολάν Γκαρός επέλεξε την Αθήνα για τα γυρίσματα της νέας διαφημιστικής παραγωγής του, με το Athens Film Office (AFO) του Δήμου Αθηναίων να έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχή ολοκλήρωση των γυρισμάτων. Βασική φιλοδοξία του Athens Film Office, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είναι να μετατρέψει την Αθήνα σε «Film Friendly City», δηλαδή σε μία πόλη φιλική προς τις διεθνείς κινηματογραφικές, τηλεοπτικές και διαφημιστικές παραγωγές, διευκολύνοντας τις διαδικασίες των γυρισμάτων και προσφέροντας τα κατάλληλα κίνητρα για να τις προσελκύσει.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass