Θέατρο στο ραδιόφωνο

RADIO PLAYS ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2020 11:05

Με το μονόπρακτο «Η Πόλη» της Λούλας Αναγνωστάκη συνεχίζεται τη Δευτέρα

14 Δεκεμβρίου 2020, στις 9 μ.μ., στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας, ο κύκλος των ραδιοφωνικών παραστάσεων του Θ.Θ., «Θεσσαλικό Radio… Plays» όπου παρουσιάζονται θεατρικά και λογοτεχνικά κείμενα Ελλήνων συγγραφέων προσαρμοσμένα για το ραδιόφωνο σε παραγωγή του Θεσσαλικού. «Η Πόλη» της Λούλας Αναγνωστάκη ανέβηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 1965 στο Θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν και αναφέρεται αχνά στη μεταπολεμική Θεσσαλονίκη. Ενα ζευγάρι, η Ελισάβετ και ο Κίμωνας καλούν σπίτι τους έναν φωτογράφο που βγάζει αποκρουστικές φωτογραφίες. Οι δύο σύζυγοι ζουν βασανίζοντας ο ένας τον άλλον. Το μόνο που τους ενώνει είναι ένα τελετουργικό παιχνίδι με αγνώστους που προσκαλούν στο σπίτι, για να τους παίξουν μια απαίσια φάρσα. Τα πρόσωπα αυτά είναι μορφές που βγαίνουν από το ζοφερό μεταπολεμικό κλίμα και τους εφιάλτες του, ενώ η κατάσταση εγκλεισμού που βιώνουν μας τα καθιστά μακρινούς συνομιλητές. Σκηνοθετική και μουσική επιμέλεια: Κυριακή Σπανού. Παίζουν: Θανάσης Ζέρβας, Κυριακή Σπανού, Ηρακλής Τζαφέτας. Το πρόγραμμα των θεατρικών έργων για το ραδιόφωνο, θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου με την «Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθετική επιμέλεια Κυριακής Σπανού, με τους Χρήστο Κορδελά και Αθηνά Σακαλή.

RADIO PLAYS ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ
Μετά την επιτυχημένη τους πρεμιέρα, την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, τα Radio Plays του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου συνεχίζονται με το αστυνομικό διήγημα «Ο ξένος» της Αθηνάς Κακούρη, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη, την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στις 19:00. Το έργο θα ζωντανέψουν με τις φωνές τους οι: Ανθή Ευστρατιάδου, Σύρμω Κεκέ, Ασπασία Κράλλη, Δημήτρης Ντάσκας, Εύη Σαουλίδου και Νίκος Ψαρράς. Όπως και σε όλα τα Radio Plays, το έργο συμπληρώνουν μοναδικά πρωτότυπες jazz μουσικές συνθέσεις, που εδώ υπογράφει ο Δημήτρης Τσάκας. Ερμηνεύουν οι: Κώστας Κωνσταντίνου (κοντραμπάσο), Κωστής Χριστοδούλου (πιάνο), Ιάσονας Wastor (ντραμς), Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο). Στο διήγημα πρωταγωνιστής είναι ένας παλιός, αγαπημένος ήρωας της Κακούρη, ο Αστυνόμος Γεράκης. Ο Γεράκης καλείται να διαλευκάνει τον θάνατο ενός μετανάστη, του Νίκου, που βρίσκεται νεκρός κάτω από έναν υδατόπυργο σε ένα αγρόκτημα της ελληνικής επαρχίας. Δίπλα του, ένα τσαλακωμένο χαρτί με μία προειδοποίηση. Θα καταφέρει ο Γεράκης να ανακαλύψει την αλήθεια; Μπορείτε να το ακούσετε δωρεάν στο greekfestival.gr.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass