Δημιουργούμε με τα ΚΔΑΠ στο διαδίκτυο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2020 11:05

Τα φετινά Χριστούγεννα βρίσκουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

του Δήμου Λαρισαίων να λειτουργούν με φυσική παρουσία παιδιών μόνο ως προς το σκέλος των δύο ΚΔΑΠΜΕΑ. Σε ένα περιβάλλον δυστοπικό με τις συνθήκες απαγόρευσης κυκλοφορίας και την αναστολή λειτουργίας δημοτικών σχολείων και των ΚΔΑΠ, η πρόκληση για την εξεύρεση νέων δρόμων επικοινωνίας και δημιουργικής απασχόλησης είναι τεράστια.
Με αίσθημα ευθύνης και εμπιστοσύνης στις αρχές του θεσμού των ΚΔΑΠ, η παιδαγωγική ομάδα των εργαζόμένων στο δίκτυο ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων προσαρμόστηκε στις δυνατότητες της νέας πραγματικότητας κρατώντας ζωντανή την επικοινωνία με τα παιδιά και τους γονείς.
Σε καθημερινή βάση σχεδιάζονται εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε μορφή σύντομων video, στα οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση οι γονείς και τα παιδιά, ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο τους, οποιαδήποτε χρονική στιγμή το επιλέξουν. Οι καθημερινές προτάσεις (οδηγίες δραστηριοτήτων ή video) έχουν εκπαιδευτικό ή ψυχαγωγικό περιεχόμενο και διαδραστικό χαρακτήρα και αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στη σελίδα https://www.facebook.com/kdap.dimoslarissa). Κάθε video συνδέεται με άρθρα της Συνθήκη για τα Δικαιώματα των Παιδιών (ΟΗΕ 1989) για να γνωρίσουν στα παιδιά τα δικαιώματά τους και να καλλιεργήσουν ταυτόχρονα τη δημουργικότητά τους.
Παράλληλα δημιουργήθηκε ειδικό κανάλι των ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠΜΕΑ στο ΥΟUTUBEhttps://www.youtube.com/channel/UC84WcFQ1mjTwiUHbTDRexqw όπου δημοσιεύονται οι παραγωγές video με στόχο την αύξηση της προσβασιμότητας των παιδιών και των οικογενειών στις δημιουργικές δραστηριότητες. Τα ΚΔΑΠΜεα του Δήμου Λαρισαίων τηρούν όλα τα πρωτόκολλα προστασίας από τον Covid-19 με τακτικούς εβδομαδιαίους εμβολιασμούς του προσωπικού και συνεχίζουν αδιάλειπτα το τακτικό πρόγραμμά τους που την περίοδο του Δεκεμβρίου εστιάζει σε εορταστικές δημιουργικές δραστηριότητες.
Αναμένοντας την επάνοδο στην ομαλή καθημερινότητα λειτουργίας των δομών, το παιδαγωγικό προσωπικό του δικτύου ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠΜΕΑ με τη στήριξη του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΛ συνεχίζει τον σχεδιασμό δράσεων για τη συμπαράσταση των οικογενειών της πόλης. Μιας «πόλης που μαθαίνει» να συνεργάζεται και να απαντά με ισχυρά αντανακλαστικά στις προκλήσεις των καιρών.
Πληροφορίες- Επικοινωνία:
https://www.facebook.com/kdap.dimoslarissa/

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass