Κινηματογραφικός προορισμός η Αθήνα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2020 11:46

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου συνεργάζεται με τον Δήμο Αθηναίων με στόχο την προώθηση και προβολή της Αθήνας ως κινηματογραφικού προορισμού και την προσέλκυση οπτικοακουστικών παραγωγών.


Το Athens Film Office (AFO) του Δήμου Αθηναίων και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) θέτουν τις βάσεις μίας στρατηγικής συνεργασίας που θα ενισχύσει τη θέση της πόλης στη διεθνή αγορά.
Στο μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα, ανάμεσα στην Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) (ως φορέα υλοποίησης του Athens Film Office) και στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (μέσω της διεύθυνσης του Hellenic Film Commission), οι δύο πλευρές συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, στις εξής κοινές δράσεις:
* Στον σχεδιασμό και την οργάνωση προγραμμάτων κατάρτισης σε συνεργασία και με άλλους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς του Κινηματογράφου.
* Στη διεύρυνση ενδεχόμενης κοινής παρουσίας σε διεθνείς εκθέσεις και φεστιβάλ.
* Σε δράσεις προβολής σε διεθνή και εγχώρια Μέσα Ενημέρωσης.
* Στον σχεδιασμό νέων δράσεων με στόχο τη διεύρυνση της κινηματογραφικής αγοράς και την καλλιέργεια του κινηματογραφικού ενδιαφέροντος, ειδικά στο νέο κοινό.
* Στη μεταξύ τους συνεργασία για την απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης των αδειών κινηματογράφησης σε χώρους αρμοδιότητας του Δήμου Αθηναίων. Το Athens Film Office, που δημιουργήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων τον Μάρτιο του 2020, αποτελεί το Γραφείο εξυπηρέτησης και προσέλκυσης κινηματογραφικών παραγωγών και στις βασικές του αρμοδιότητες περιλαμβάνεται τόσο η διευκόλυνση των οπτικοακουστικών παραγωγών, όσο και η συνεργασία με άλλους φορείς του κινηματογράφου για την προβολή της πόλης στο εξωτερικό, μέσα από τη συμμετοχή σε κινηματογραφικά φεστιβάλ και εκθέσεις. Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φορέων, θα ξεκινήσει μέσα στον επόμενο χρόνο μία σειρά ταξιδιών εξοικείωσης (FAM trips) με στόχο την αποτελεσματική προβολή της πόλης ως κινηματογραφικού προορισμού στους εκπροσώπους διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass