«Η Νόσος» του Δ. Λάμπρου

ΜΙΑ ΝΟΥΒΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΤΟΥ 1918

Δημοσίευση: 27 Δεκ 2020 11:26

Εκδόθηκε το νέο βιβλίο του Δημήτρη Λάμπρου με τίτλο «Η Νόσος». Πρόκειται για μια νουβέλα που εξελίσσεται στο ασφυκτικό πλαίσιο που διαμορφώνουν ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος και η ισπανική γρίπη στα Τρίκαλα του 1918. Οι μέρες είναι εκρηκτικές. Η νόσος θερίζει

αδιακρίτως πλούσιους και φτωχούς, ενώ στα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας ο εθνικός διχασμός οδηγεί στο πιο ολισθηρό μονοπάτι την πολιτική σύγκρουση.
Ισορροπώντας σ’ αυτήν την απόκρημνη στιγμή της ιστορίας, τρεις γιατροί δίνουν τη δική τους πολυεπίπεδη μάχη για την αναχαίτιση της γρίπης και για την επιβίωσή τους. Ο κεντρικός ήρωας Παναγιώτης Μελάς, ρομαντικός, μυστηριώδης και κωνσταντινικός, τα βάζει με το κατεστημένο και σαν να μην έφτανε αυτό αντιμετωπίζει και ζητήματα καρδιάς. Ο συμφοιτητής και φίλος του Νίκος Σαλτερής, βενιζελικός πολιτικός παράγοντας, συμπλέει με το κύριο ρεύμα, ενώ στα σοβιέτ προσβλέπει ο Γιάννης Νικολούδης, ένα φτωχόπαιδο που κατόρθωσε να αναδειχθεί σε διακεκριμένο γιατρό.
 Η νόσος προελαύνει αφήνοντας πίσω μια ατέλειωτη γραμμή νεκρών και ο φόβος κυβερνά τη ζωή των ανθρώπων εγείροντας διλήμματα υπαρξιακά, πολιτικά και κοινωνικά. Φιλίες, έρωτες και σχέσεις δοκιμάζονται και η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη με τίμημα τον θάνατο. Τον θάνατο που χλευάζει τους τρεις πρωταγωνιστές, καθώς ντύνει στα μαύρα μια ολόκληρη πόλη, μια ολόκληρη χώρα, έναν ολόκληρο πλανήτη εκείνον τον παγωμένο χειμώνα του 1918. Κεντρική διάθεση Bookstation.gr και σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass