Στην πόλη των ξένων

Κυκλοφορεί το πρώτο μυθιστόρημα του Λαρισαίου Αγγελου Μανουσόπουλου

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2020 11:10

Το πρώτο μυθιστόρημα του Λαρισαίου Άγγελου Μανουσόπουλου με τίτλο «Στην πόλη των ξένων» κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία. Η ιστορία του βιβλίου διαδραματίζεται σε μία φανταστική πόλη, την Ξενιάδα, μία πόλη που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα, δίπλα στα

παρακείμενα κέντρα κράτησης των νεοεισερχομένων αλλοδαπών. Είναι μία πόλη περίκλειστη από φράχτες και συρματοπλέγματα, στην οποία η είσοδος και η έξοδος ελέγχονται αυστηρά. Εκεί ζουν προσωρινά όσοι μετανάστες απελευθερώνονται από τα κέντρα κράτησης έως τη νομιμοποίησή τους ή την απέλαση. Σε αυτήν την πόλη-φυλακή ή πόλη-στρατόπεδο συναντιούνται τα τρία πρόσωπα της ιστορίας: Ο Αλέξανδρος, αστυνόμος της Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, που μετατέθηκε στην Ξενιάδα προσπαθώντας να ξεπεράσει ένα επώδυνο διαζύγιο, η Ζαχρά, που ήρθε στην πόλη αναζητώντας τον εξαφανισμένο γιο της που έδωσε από εδώ τα τελευταία σημεία ζωής, και η Μαριάνα, δικηγόρος και μέλος μη κυβερνητικής οργάνωσης που βοηθά μετανάστες. Μεταξύ του Αλέξανδρου και της Μαριάνας δημιουργείται μια εξ ορισμού επισφαλής ερωτική σχέση, ενώ η Ζαχρά, αναζητώντας μάταια κάποιο νέο για την τύχη του γιου της, θα συναντήσει τη Μαριάνα, στην οποία θα βρει συμπαράσταση και βοήθεια. Παράλληλα, η έρευνα του Αλέξανδρου για την εξαφάνιση θα αποκαλύψει ότι η άκρη του νήματος βρίσκεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξενιάδας. Ένα μυθιστόρημα για τη μετανάστευση; Ή μήπως ένα δυστοπικό μυθιστόρημα; Ερωτική ιστορία; Αστυνομικό μυστήριο; Το «Στην πόλη των ξένων» είναι όλα αυτά μαζί. Κυρίως όμως είναι η ιστορία τριών ανθρώπων που -για τον δικό του λόγο ο καθένας- αισθάνονται ξένοι στην ίδια τους τη ζωή και που κατά σύμπτωση συναντήθηκαν σε μια πόλη που δημιουργήθηκε για ξένους.
Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Ο Άγγελος Μανουσόπουλος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1971. Σπούδασε Φιλολογία στη Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησε μαθήματα δημιουργικής γραφής με διδάσκουσες την Αμάντα Μιχαλοπούλου και τη Σώτη Τριανταφύλλου. Διηγήματά του δημοσιεύθηκαν σε λογοτεχνικούς ιστότοπους και έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Η συλλογή «Ο πόνος της επιστροφής», με νοσταλγικά κείμενα που δημοσιεύθηκαν στο ιστολόγιό του, κυκλοφορεί ελεύθερα στο διαδίκτυο σε ψηφιακή μορφή. Το «Στην πόλη των ξένων» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Ζει και εργάζεται στη Λάρισα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass