Βιντεοποιήματα Λαρισαίων λογοτεχνών

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2020 11:04

Αν αγαπάτε την ποίηση τότε αξίζει να παρακολουθήσετε την παραγωγή της Αντιδημαρχίας

Πολιτισμού με αναγνώσεις ποιημάτων από Λαρισαίους λογοτέχνες σε χαρακτηριστικά τοπόσημα της πόλης όπως το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, τα Α’ και Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας κ.ά. Η δράση «Χριστούγεννα με ποίηση» που υλοποιεί η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Θράκα» στοχεύει να ενώσει τον πολιτισμό της Λάρισας με τους πολίτες της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, δημιουργώντας βιντεοποιήματα λογοτεχνών που επισκέφτηκαν τη Λάρισα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Το καταφύγιο του Οδυσσέα», αλλά και γνωστών ποιητών της πόλης μας.
Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές «κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η φύση μοιάζει να κοιμάται. Αλλά οι πόλεις και τα χωριά τα Χριστούγεννα ζωντανεύουν. Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που οι άνθρωποι συναντιούνται μ’ αυτούς που αγαπούν για να γιορτάσουν την ενότητα και την αλληλεγγύη. Το 2020, ήταν αναγκαίο να περιορίσουμε τις μετακινήσεις και τις συναντήσεις ώστε να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς. Τα κτίρια πολιτισμού είναι κλειστά για το κοινό και για τους ανθρώπους της τέχνης. Τα μουσεία και τα θέατρα έσβησαν τα φώτα κι έκλεισαν τις κουρτίνες μέχρι να έρθουν καλύτερες μέρες. Υπάρχει όμως τρόπος να ξυπνήσουμε όλους αυτούς τους χώρους πολιτισμού για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά; Θεωρούμε αυτά τα βίντεο ως μια γιορτή της τέχνης. Ως υπενθύμιση πως η τέχνη και οι καλλιτέχνες παραμένουν ενεργοί. Η ομορφιά της ιστορίας και των χώρων πολιτισμού μας υπάρχει στα ίδια σημεία. Πολιτισμός είναι η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων που τον δημιουργούν και τον μοιράζονται. Ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες, αυτή η επικοινωνία δεν σταματά. Αυτό το μήνυμα στέλνουν τα «Χριστούγεννα με Ποίηση».
Στα δύο πρώτα βίντεο που μπορείτε να δείτε στο κανάλι της αντιδημαρχίας στο Youtube ποιήματα διαβάζουν οι Κώστας Λάνταβος, Δημήτρης Καρακίτσος. Συμμετέχει η Μυρτώ Χαρούλη. Οργάνωση, Επιμέλεια Κειμένων: Θάνος Γώγος, Marija Dejanovic. Καλλιτεχνικός σχεδιασμός, σκηνοθετική επιμέλεια: Ηρακλής Τζαφέτας. Κάμερα: Δημήτρης Βάλλας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass