Ο πιανίστας Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ μαέστρος της Φιλαρμονικής της Βιέννης την Πρωτοχρονιά του 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2021 11:01

Ο διεθνώς καταξιωμένος πιανίστας και αρχιμουσικός Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ θα διευθύνει την 1η Ιανουαρίου 2022

στο βιεννέζικο Μέγαρο Φίλων της Μουσικής, που είχε δωρίσει πριν από 150 χρόνια ο μεγάλος Έλληνας ευεργέτης και μαικήνας των Τεχνών, Νικόλαος Δούμπας, την επόμενη παραδοσιακή Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της ξακουστής Φιλαρμονικής της Βιέννης.
Η ανακοίνωση του επόμενου μαέστρου της Συναυλίας, η οποία από πολλούς θεωρείται συνώνυμο της Πρωτοχρονιάς στα πέρατα του κόσμου, συνέπεσε με την πραγματοποίηση της φετινής βιεννέζικης πρωτοχρονιάτικης συναυλίας της Φιλαρμονικής της Βιέννης υπό τη διεύθυνση, για έκτη φορά, του διάσημου Ιταλού αρχιμουσικού Ρικάρντο Μούτι.
Τη συναυλία, φέτος, για πρώτη φορά στα πάνω από 120 χρόνια της ιστορίας της, χωρίς τη φυσική παρουσία κοινού, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοτηλεόρασης (ORF) πολλές δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε πάνω από 90 χώρες του κόσμου, ανάμεσά τους οι τηλεθεατές της ΕΡΤ 1 και του Τρίτου Προγράμματος της δημόσιας Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.
Μετά το 2009 και το 2014, την 1η Ιανουαρίου 2022 θα είναι η τρίτη φορά που ο αργεντινο-ισραηλιτικής καταγωγής Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ, μουσικός διευθυντής σήμερα της Κρατικής Ορχήστρας του Βερολίνου, θα διευθύνει πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης και θα συμπίπτει με τα 32 χρόνια της μεταξύ τους συνεργασίας, αν και το «ντεμπούτο» του μαζί της, ο ίδιος είχε κάνει πολύ πιο παλιά, ήδη το 1965, συμμετέχοντας σε αυτή ως πιανίστας. Η πρωτοχρονιάτικη συναυλία είναι συνώνυμη της μουσικής οικογένειας των Στράους, αφού από την αρχική καθιέρωσή της, πριν πάνω από 120 χρόνια, σημαδεύτηκε και πλαισιώνεται πάντα με τα έργα τους, ιδιαίτερα με εκείνα του γιου Γιόχαν Στράους, του οποίου η σφραγίδα της τότε συνεργασίας του με τη Φιλαρμονική της Βιέννης, παραμένει μέχρι τις ημέρες μας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass