Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Χόλιγουντ διακόπτει γυρίσματα και παραγωγές

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2021 11:00

Το Χόλιγουντ ανέστειλε το μεγαλύτερο μέρος γυρισμάτων και παραγωγών, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου,

ανακοίνωσε το σωματείο ηθοποιών, καθώς τα κρούσματα της Covid-19 συνεχίζουν να κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ στο Λος Άντζελες, που έχει μετατραπεί σε μία από τις κύριες εστίες της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
«Οι περισσότερες παραγωγές θα σταματήσουν μέχρι τη δεύτερη ή τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, αν όχι αργότερα», τόνισε το σωματείο SAG-AFTRA σε ανακοίνωσή του.
Μέρες νωρίτερα, αξιωματούχοι υγείας της κομητείας του Λος Άντζελες κάλεσαν τους κινηματογραφιστές να διακόψουν τις εργασίες τους για μερικές εβδομάδες κατά τη διάρκεια αυτής της καταστροφικής αύξησης των κρουσμάτων της Covid».
Το Λος Άντζελες, η πιο πυκνοκατοικημένη κομητεία των ΗΠΑ, με περίπου δέκα εκατομμύρια κατοίκους, έχει μετατραπεί σε μία από τις κύριες εστίες της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα και καταγράφει σχεδόν καθημερινά ρεκόρ μολύνσεων, με τα νοσοκομεία να κατακλύζονται από ασθενείς της νόσου.
Μέχρι σήμερα, περίπου 750.000 μολύνσεις έχουν εντοπιστεί επίσημα στην κομητεία, όπου ο ιός έχει προκαλέσει τον θάνατο σε σχεδόν 10.000 ανθρώπους.