Βιβλιοπροτάσεις

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2021 11:50

Να ’μαστε, λοιπόν…
ΣΟΥΙΦΤ ΓΚΡΑΧΑΜ
Μπράιτον, 1959. Το θέατρο στην άκρη της προβλήτας απολαμβάνει την πιο επιτυχημένη καλοκαιρινή σεζόν των τελευταίων χρόνων. Ο ιδιοφυής νεαρός ταχυδακτυλουργός, Ρόνι, μαζί με την εκθαμβωτική βοηθό του, Ίβι, γίνονται τα πιο λαμπρά αστέρια της παράστασης, προσελκύοντας κάθε βράδυ πλήθος θεατών. Συνδετικό κρίκο του θεάματος αποτελεί ο τρίτος της παρέας, o Τζακ, γεννημένος διασκεδαστής και αξιαγάπητος κομπέρ.

Καθώς προχωράει το καλοκαίρι, το εκτός σκηνής δράμα των τριών φίλων αρχίζει να επισκιάζει τη θεατρική τους επιτυχία. Τα γεγονότα που ξετυλίγονται μέρα με τη μέρα θα σφραγίσουν ανεξίτηλα το μέλλον τους. Ακροβατώντας ανάμεσα στην προπολεμική και στη μεταπολεμική εποχή, από τα γεγονότα ενός απατηλού, νεανικού καλοκαιριού μέχρι το σήμερα, αναδύονται οι μύχιες σκέψεις και τα όνειρα τριών ανθρώπων που αγάπησαν και πρόδωσαν ο ένας τον άλλον. Αυτό που μένει είναι η μαγεία και το απρόβλεπτο της ζωής, καθώς και ένα βασανιστικό μυστήριο με το οποίο ο Ρόνι, η Ίβι και ο Τζακ θα πρέπει να ζήσουν. Μαγεία και πραγματικότητα μοιράζονται τη σκηνή σ’ αυτήν την έξοχα γραμμένη ιστορία που σηκώνει την αυλαία για να αποκαλύψει τη δύναμη της αγάπης, τις εύθραυστες ψευδαισθήσεις της νεότητας και τις αιφνίδιες μεταστροφές που επιφυλάσσει η ζωή.

 

EYXES.jpg

Μικρές ευχές
ΑΝΤΑΜΣ ΜΙΣΕΛ
Ποτέ δεν είναι αργά για μια αγάπη που δεν πρόλαβες να ζήσεις… Έχουν περάσει πενήντα ολόκληρα χρόνια από τότε που η Ελίζαμπεθ ερωτεύτηκε τον Τομ, αλλά και από την τελευταία φορά που τον είδε. Δεν έπαψε ποτέ να τον αγαπά, και είναι σίγουρη πως και εκείνος νιώθει το ίδιο. Το μαρτυρά ο μικρός γαλάζιος κρόκος που της στέλνει κάθε χρόνο μαζί με ένα σημείωμα που ξεκινά με τη λέξη Εύχομαι… Καθένα από τα πολύτιμα αυτά σημειώματα είναι και μια μικρή ευχή για κάτι που δε μοιράστηκαν, για μια ζωή που δεν μπόρεσαν να ζήσουν. Να όμως που, στην πεντηκοστή επέτειό τους, η Ελίζαμπεθ δε βρίσκει κανένα γαλάζιο λουλούδι έξω από την πόρτα της και φοβάται πως κάτι έχει συμβεί. Με την αγωνία να την κατακλύζει και με τα συναισθήματα που κρατούσε κλειδωμένα μέσα της ολόκληρες δεκαετίες να την εμψυχώνουν ξεκινά να ανακαλύψει τι συνέβη στον Τομ. Η Ελίζαμπεθ γνωρίζει ότι δεν της απομένει πολύς χρόνος και βάζει ως σκοπό να πραγματοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερες από τις ευχές που τις έστελνε ο Τομ μαζί με τα λουλούδια. Μόνο που φοβάται ότι με τις προσπάθειές της θα αποκαλυφθεί το φοβερό μυστικό που κρατούσε μια ολόκληρη ζωή… Μπορεί να συνεχίσει να κρύβει την αλήθεια ή θα βρει το κουράγιο να εκπληρώσει, επιτέλους, τα όνειρά τους;

 

PANAGIA.jpg

Η Παναγιά της φωτιάς
ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
Το ψηφιδωτό του συγκλονιστικού μυθιστορήματος. Η εξομολόγηση αποκαλύπτεται και καθηλώνει… Μανούσος. Ένας άντρας παλεύει με τον πιο βαθύ όρκο, τον όρκο της αγάπης, της αιώνιας πίστης, και βγαίνει νικητής. «Ο αετός είναι ένα αγρίμι του ουρανού. Μια φορά κάμει ταίρι και μια φορά αγαπά. Είναι σαν να κρατά τον λόγο του». Κωνσταντής. Ένα αγόρι δεν θα διστάσει να ρίξει τα χέρια του στη φωτιά για να σώσει το εικόνισμα της Παναγιάς από την πυρά. Πατέρας Θεόφιλος. Ένας ιερωμένος, βαθιά ταγμένος στον δρόμο που άλλοι έχουν χαράξει για κείνον, έρχεται αντιμέτωπος με ένα ιδιότυπο μυστήριο. Μια εξομολόγηση που θα συνταράξει παρόν και παρελθόν. Ένα γαϊτανάκι ανθρώπων πληρώνουν το τίμημα των πράξεών τους και είτε αποδέχονται το πεπρωμένο τους είτε βρίσκουν το σθένος να το αλλάξουν. Αποκαλύψεις έρχονται στο φως και ανείπωτες αλήθειες ψάχνουν να βρουν τη λύτρωση. Ευτυχία και πόνος εναλλάσσονται ανάμεσα στον έρωτα, στη φιλία και σε τάματα που κρατούν δέσμιες τις καρδιές και τα σώματα. Η αυτοδικία ή η σιωπή μπορεί να εξαγνίσει τις ψυχές;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass