Aφιερωμένο στον Δ. Σολωμό το 64ο Φεστιβάλ Φιλίππων

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2021 11:20

Το Φεστιβάλ Φιλίππων φέτος είναι αφιερωμένο στον Διονύσιο Σολωμό και στον Ύμνο της Ελευθερίας. Το Φεστιβάλ δίνει το «παρών» στον μεγάλο αυτόν εορτασμό με τον δικό του τρόπο, προσκαλώντας ηθοποιούς, χορευτές, μουσικούς, συγγραφείς, κινηματογραφιστές,

εικαστικούς, μελετητές να φτιάξουν παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, ομιλίες και δράσεις πάνω στο έργο του Εθνικού μας ποιητή, πάνω σε αυτήν τη μεγάλη στιγμή της πατρίδας μας. Φέτος όμως -το ευνοεί ο καιρός και η δυσκολία- οι δοκιμές και οι ασκήσεις θα ξεκινήσουν από νωρίς. Το Φεστιβάλ θα ανατρέξει στα βιβλία και τα ποιήματά του και θα βρεθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, στην Καβάλα, στη χερσόνησο της Παναγίας, σε ένα κτίριο κλειστό, βουβό τα τελευταία χρόνια, θα το ανοίξει, θα καθίσει στα θρανία του και στο προαύλιό του, θα διαβάσει προσεκτικά και θα προσπαθήσει να απαγγείλει από στήθους τους πρώτους στίχους, τα νεανικά γυμνάσματα, θα μελετήσει τα ποιήματα «της ετοιμασίας» του μεγάλου του έργου και θα καταλήξει στον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν», στις 158 στροφές του. Το σύνθημα του Φεστιβάλ για φέτος είναι «Σολωμός». Το αναλυτικό πρόγραμμα και οι συνεργάτες του θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass