Μέλισσες «φιλοτέχνησαν» προτομή Νεφερτίτης

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2021 11:49

Η συνεργασία μεταξύ καλλιτεχνών είναι κάτι συνηθισμένο, αλλά η συνεργασία ενός εικαστικού με 60.000 μέλισσες δεν είναι κάτι που συναντά κανείς κάθε μέρα. Κι όμως, όσο απίθανο κι αν ακούγεται, αμέτρητα υμενόπτερα έντομα βοήθησαν (εν αγνοία τους) τον Σλοβάκο

καλλιτέχνη Τόμας Λιμπερτίνι στην τελευταία του δημιουργία, την προτομή της αρχαίας Αιγύπτιας βασίλισσας Νεφερτίτης. Ο γλύπτης και εικαστικός που ζει στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, άφησε 60.000 εργάτριες μέλισσες να δημιουργήσουν ένα σύστημα κερηθρών γύρω από το λεπτό πλαίσιο της προτομής που ο ίδιος είχε σχεδιάσει, γεμίζοντας τα κενά. Ο Λιμπερτίνι εργάστηκε πάνω στο πρότζεκτ «αιωνιότητα» για περισσότερο από δύο χρόνια. Το έργο εκτέθηκε για πρώτη φορά στο Μουσείο Τέχνης Kunsthal στο Ρότερνταμ το καλοκαίρι του 2019. Οι εφήμεροι επισκέπτες μπορούσαν να παρακολουθήσουν από κοντά τις μέλισσες στην ολοκλήρωση της εφήμερης προτομής. Το γλυπτό τελείωσε στο τέλος του 2020 και στεγάστηκε στην γκαλερί Rademakers στο Άμστερνταμ, με την αξία του έργου να εκτιμάται στα 38.000 με 46.000 δολάρια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass