Η εικαστικός Μ. Ζησοπούλου στην έκθεση ROOMS2021

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ «ΚΑΠΠΑΤΟΣ» ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 22 Ιαν 2021 11:04

Με τη συμμετοχή της Λαρισαίας ζωγράφου Μαρίας Ζησοπούλου σε επιμέλεια Βαλεντίνης Μαργαριτοπούλου

εγκαινιάζεται σήμερα στην Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, στην Αθήνα η Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης «ROOMS2021».
Στην έκθεση, που είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και ιστορικές Εκθέσεις Σύγχρονης Τέχνης στην Ελλάδα, έξι επιμελητές εκθέσεων, ιστορικοί και θεωρητικοί της Τέχνης, επιλέγουν από έναν πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη και παρουσιάζουν τη δουλειά του σε ξεχωριστά δωμάτια της γκαλερί με τέτοιο τρόπο ώστε το κάθε δωμάτιο να μεταμορφώνεται σε έναν προσωπικό χώρο του καλλιτέχνη.
Η συμμετοχή της Μαρίας Ζησοπούλου προήλθε μετά από πρόταση της εικαστικής επιμελήτριας - μουσειολόγου, Βαλεντίνης Μαργαριτοπούλου, παρουσιάζοντας μέρος από την τελευταία σειρά έργων της (2020-2021) από το εν εξελίξει project της με τίτλο «Whoam I? Who I am...».
Η επιμελήτρια Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου αναφέρει χαρακτηριστικά στην «Ε» για τη σειρά έργων «Whoam I? Who I am...» της Μαρίας Ζησοπούλου που θα παρουσιαστούν στην έκθεση: «Η Μαρία Ζησοπούλου έχοντας ως βασικά στοιχεία σύνθεσης των έργων της μικτής τεχνικής ένα αυτό-φωτογραφικό και ένα χειρόγραφο «ημερολόγιο», δημιουργεί ένα προσωπικό αφήγημα που πηγάζει από τη διαρκή δοκιμασία της με τον εαυτό της.
Το ερώτημα «whoam I» είναι από μόνο του χαοτικό και η αναζήτηση της απάντησης γίνεται αυτόματα και αναζήτηση της αρμονίας για την ίδια αλλά και για τον θεατή τον οποίο «καλεί» να νιώσει τη βιωματική διάσταση των έργων της. Η αυτό-παρατήρηση μέσω της φωτογραφίας και της καταγραφής αυθόρμητων σκέψεων, που εμπεριέχουν το στοιχείο του τυχαίου, οδηγούν σε μία διαδικασία διερεύνησης μετουσιώνοντας προσωπικά δεδομένα. Οι φορμαλιστικές συνθέσεις με σουρεαλιστικά στοιχεία και εννοιολογικούς υπαινιγμούς, όλα σε ασπρόμαυρους τόνους, κυριαρχούν μαζί με κείμενα αυτόματης γραφής, δίνοντας έτσι έμφαση στη διαδικασία της ενδοσκόπησης και της αποδόμησης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως οι χαώδεις επιφάνειες του εγώ μπορούν να δημιουργήσουν, να αποτυπώσουν και να αποδώσουν ένα αποκαλυπτικά αρμονικό και ισορροπημένο σύστημα». Η ΕΚΘΕΣΗ
Μέσα από την έκθεση, όπου συμμετέχουν συνολικά επτά καλλιτέχνες με εικαστικές, ηχητικές, φωτογραφικές εγκαταστάσεις, ζωγραφικά έργα, γλυπτά, projects δίνεται η δυνατότητα να αναδειχθούν και να καταγραφούν οι σύγχρονες τάσεις και προτάσεις στον εικαστικό χώρο και να δημιουργηθεί ένας ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος. Πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς και ιστορικές Εκθέσεις Σύγχρονης Τέχνης στην Ελλάδα, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά πριν από 23 χρόνια. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Πάνθεον και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Μαρτίου. Συμμετέχουν οι επιμελητές: Σοφία Μακρυγιώργου, Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου, Αγγελική Μπάρα, Ειρήνη-Μαρία Νανούρη, Φαίη Τζανετουλάκου, Ματίνα Χαραλάμπη. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μαρία Ζησοπούλου, Κοραλία Κρικελλή, Εσμεράλδα Μομφερράτου, Τάσος Μυλωνάς, Χριστίνα Παπαϊωάννου, Βασιλική Σαγκιώτη, Κατερίνα Χάρου.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass