Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναυλία με έργα Μπετόβεν στο «Μουσικότροπο»

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟ ΠΙΑΝΙΣΤΑ Χ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2021 11:05

Το Φεστιβάλ «Μουσικότροπο» βρίσκεται κοντά μας, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν

λόγω της πανδημίας και του εγκλεισμού, και συνεχίζει τη διαδικτυακή παρουσία του με μεγάλη επιτυχία, καθώς σε όλες τις μέχρι τώρα δράσεις του, το ενδιαφέρον και η συμμετοχή όσων θέλουν να λάβουν μέρος ξεπερνά κάθε προσδοκία, αφήνοντας στη λίστα αναμονής μεγάλο αριθμό ενδιαφερόμενων.
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 27 και 28 Φεβρουαρίου, μία συναυλία αφιερωμένη στον Μπετόβεν και ένα εργαστήριο για την ψυχική ανθεκτικότητα και ευημερία των μουσικών στην πανδημία, θα αποτελέσουν τα κυρίως θέματα των παρουσιάσεων.
Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00, θα παρουσιαστεί ρεσιτάλ πιάνου με έργα του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, ενώ στο πιάνο θα είναι ο Χαράλαμπος Αγγελόπουλος. Ο γνωστός και καταξιωμένος πιανίστας, θα ερμηνεύσει δύο επιβλητικές σονάτες για πιάνο, οι οποίες έχουν ηχογραφηθεί και βιντεοσκοπηθεί αποκλειστικά για το «Μουσικότροπο».
Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι Κώστας Χάρδας (επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ) και Πέτρος Βούβαρης (αναπληρωτής καθηγητής του ΠΑΜΑΚ) θα μιλήσουν για τη ζωή και το έργο του μεγάλου συνθέτη και θα μας οδηγήσουν σε άγνωστες πτυχές της τέχνης του.
Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, και ώρα 10.00-13.00, η ψυχολόγος-μουσικός Νιόβη Κλαυδιανού, PhD, θα αναλύσει το θέμα «Ψυχική Ανθεκτικότητα και Ευημερία των Μουσικών στην Πανδημία». Στόχος του εργαστηρίου είναι η ενεργοποίηση της ψυχικής ανθεκτικότητας, επιτρέποντας στον εαυτό μας να προσηλωθεί στην ευημερία, ακόμη και μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε. Απευθύνεται σε μουσικούς, αλλά και σε όλους όσοι έχουν ενδιαφέρον για θέματα ψυχολογίας.
- Η συναυλία, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00, θα προβληθεί μέσα από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ (www.mousikotropo.gr). Το εργαστήριο, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου και ώρα 10.00-13.00, θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ZOOM. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας, προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες ενημερώσεις και πληροφορίες για να συνδεθούν.
Όλες οι δράσεις του Φεστιβάλ παρέχονται εντελώς δωρεάν, μια προσφορά του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Πληροφορίες: 2410-536.886 και 2410-531.960.