Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας στον νομό

ΠΟΙΕΣ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δημοσίευση: 01 Απρ 2021 11:02

Τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην Π.Ε. Λάρισας το 2021

(ανάλογα βέβαια και με τις εξελίξεις της πανδημίας), ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας. Όπως σημειώνεται στόχος όλων των εκδηλώσεων είναι η προώθηση με κάθε τρόπο των πολιτισμικών και αθλητικών αξιών, η συνεργασία με τους πολιτιστικούς, μορφωτικούς και αθλητικούς συλλόγους και φορείς και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αναλυτικότερα οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν έχουν ως εξής:

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Φεστιβάλ Χορωδιών στην Ελασσόνα στις 14 και 15 Απριλίου 2021. Η Μικτή και παιδική Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας μαζί με αξιόλογες χορωδίες από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν κοινή συναυλία χορωδιακών έργων. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να προαχθεί η χορωδιακή τέχνη, καθώς και οι φυσικές ομορφιές και ο πολιτισμός της πόλης της Ελασσόνας και του μυθικού βουνού του Ολύμπου μέσα από οργανωμένες ξεναγήσεις των προσκεκλημένων χορωδιών. Οι συνδιοργανωτές είναι: Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και ο Δήμος Ελασσόνας. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 1.680 ευρώ.

Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Ελασσόνας. Θα πραγματοποιηθούν μουσικές παραστάσεις προάγοντας με αυτόν τον τρόπο τη σπουδαιότητα της μουσικής παιδείας. Οι συνδιοργανωτές είναι: Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και ο Δήμος Ελασσόνας. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 8.300 ευρώ.

Συναυλία Χορωδιακών Συνόλων Δήμου Ελασσόνας αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη στην Ελασσόνα στις 29 Μαΐου 2021. Περισσότεροι από 100 χορωδοί, 2 σολίστες τραγουδιστές και 10 καταξιωμένοι μουσικοί επί σκηνής ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αποδώσουν με σεβασμό και μεγαλοπρέπεια τα αξέχαστα τραγούδια του μεγάλου αυτού συνθέτη. Το ρεπερτόριο θα αφορά σε αντιπροσωπευτικά τραγούδια από όλη την γκάμα τραγουδιών του δημιουργού, καθώς θα υπάρξει και αφήγηση για τη ζωή και το έργο του. Οι συνδιοργανωτές είναι: Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και ο Δήμος Ελασσόνας. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 4.100 ευρώ.

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Λάρισα 29 Ιουνίου 2021. Μετά τη λιτανεία προς τιμήν του εορτασμού Πέτρου και Παύλου θα πραγματοποιηθεί Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών όπου θα συμμετέχουν Σύλλογοι από όλη τη Θεσσαλία. Θα παρουσιαστούν χοροί και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Οι συνδιοργανωτές είναι: Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νεάπολης «Ο ΠΕΛΑΣΓΟΣ». Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 2.700 ευρώ.


ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

Πολιτιστικές εκδηλώσεις Ελατειωτών στην Ελάτη στις 25 Ιουλίου 2021. Θα συμμετέχουν χορευτικά τμήματα της περιοχής, καθώς και του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ελάτειας. Οι συνδιοργανωτές είναι: Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ελάτειας. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 5.000 ευρώ.

9η Πανθεσσαλική Ορειβατική Συνάντηση στην Καλλιπεύκη του Νομού Λάρισας στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2021.
Η συνάντηση περιλαμβάνει ομιλίες παρουσιάσεις διαφόρων θεμάτων που αφορούν την Ορειβασία. Στο πλαίσιο της συνάντησης δεν θα μπορούσε να μην πραγματοποιηθεί ανάβαση στην κορυφή της Μεταμόρφωσης. Οι συνδιοργανωτές είναι: Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και ο Σύλλογος «Υπαίθρια Ζωή Λαρίσης». Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 3.500 ευρώ.Πολιτιστικές εκδηλώσεις
στο Κυψελοχώρι στις 17 Ιουλίου 2021.
Ο προγραμματισμός της εκδήλωσης περιλαμβάνει την εμφάνιση τοπικών χορευτικών συγκροτημάτων και συλλόγων όλων των τμημάτων, καθώς και της ευρύτερης περιοχής. Η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί και ευκαιρία ανάδειξης της τοπικής θεσσαλικής πολιτισμικής κληρονομιάς. Οι συνδιοργανωτές είναι: Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και ο Δήμος Τεμπών. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 2.450 ευρώ.

6ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικής Δημιουργίας στις 23 έως 28 Αυγούστου 2021 στους Γόννους. Θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις: Εργαστήριο φωτογραφίας όπου θα παρουσιαστούν έργα ζωγραφικής από ερασιτέχνες ζωγράφους, θα πραγματοποιηθεί παράσταση – αφηγηματικός λόγος για παιδιά με τίτλο «Κοινός Λόγος», μουσική συναυλία με τον Γιώργο Βαλιάκο και με άλλους ερασιτέχνες τραγουδιστές, ημερίδα αστρονομίας με παρατήρηση του ουρανού και τέλος θα πραγματοποιηθεί διάλεξη για την ιστορία των Γόννων. Οι συνδιοργανωτές είναι: Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και ο Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Γόννων. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 2.600 ευρώ.

ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

7η Γιορτή Αχλαδιού Πλατανούλια, Σεπτέμβριος 2021. Η Γιορτή Αχλαδιού θα περιλαμβάνει ημερίδες, πολιτιστικές εκδηλώσεις και έκθεση τοπικών προϊόντων. Στόχος της γιορτής είναι η ανάγκη να διαμορφωθεί μέσα από πολιτιστικές παρεμβάσεις προστιθέμενη αξία στα παραγόμενα τοπικά προϊόντα. Στόχο επίσης έχει την τουριστική προβολή της περιοχής, την κινητοποίηση και τη συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις που προάγουν την παράδοση και τον πολιτισμό καθώς και η γνωριμία με το τοπικό προϊόν. Ως εκ τούτου οι διοργανωτές στοχεύουν σε μια γιορτή – πολιτιστικό γεγονός. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 22.500 ευρώ.

Γιορτή Ανθοκομίας στον Αμπελώνα στις 21, 22 και 23 Μαΐου 2021. Θα λάβουν μέρος φυτωριούχοι, ανθοπαραγωγοί, επαγγελματίες ή επιχειρήσεις που έχουν σχέση με το αντικείμενο δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να προμηθευτούν σε προσιτές τιμές φυτά απευθείας από Έλληνες παραγωγούς και να ενημερωθούν γενικότερα για την κατασκευή και τη συντήρηση των κήπων τους. Στον χώρο της Γιορτής θα φιλοξενηθούν παράλληλες πολιτιστικές και μουσικές εκδηλώσεις και για δεύτερη φορά θα πραγματοποιηθεί ο ποδηλατικός γύρος του Αμπελώνα και άλλες δραστηριότητες για παιδιά. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέματα φυτικής παραγωγής και παρουσίαση βιβλίων. Οι συνδιοργανωτές είναι: Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και ο Δήμος Τυρνάβου. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 2.700 ευρώ.

4η Γιορτή Γεωργο-Κτηνοτροφίας στο Αργυροπούλι στις 15 Μαΐου 2021. Η Γιορτή Κτηνοτροφίας σκοπό έχει να διαμορφώσει μέσα από πολιτιστικές παρεμβάσεις προστιθέμενη αξία στα παραγόμενα προϊόντα του τόπου. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ημερίδα με γεωργοκτηνοτροφικά θέματα, δρώμενα κτηνοτροφικής ζωής, έκθεση τοπικών προϊόντων, παραδοσιακό γλέντι με εδέσματα της τοπικής κουζίνας. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 3.500 ευρώ.

Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα 2021 26, 27, 28 και 29 Αυγούστου 2021. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Κρασιού στον Αμπελώνα, όπου θα λάβουν μέρος μουσικά σχήματα έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής από γνωστούς μουσικούς της έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής που θα αναβιώσουν τον παραδοσιακό τρόπο διασκέδασης που χάθηκε στο πέρασμα του χρόνου. Επιπλέον, περιλαμβάνει μια παραδοσιακή δημοτική βραδιά με τη συμμετοχή παραδοσιακής ορχήστρας και την εμφάνιση χορευτικών τμημάτων του συλλόγου και την εμφάνιση πολυφωνικού παραδοσιακού συγκροτήματος από τον Δήμο Τυρνάβου, καθώς και παιδικές διαδραστικές δραστηριότητες. Τέλος, έχουν προσκληθεί και τοπικοί συνεταιρισμοί για την προβολή των παραγόμενων προϊόντων τους. Οι συνδιοργανωτές είναι: Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και ο Δήμος Τυρνάβου. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 21.100 ευρώ.

Γιορτή Τσίπουρου στον Τύρναβο 6-8 Νοεμβρίου 2021. Στη Γιορτή Τσίπουρου θα λάβουν μέρος μουσικά σχήματα έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής που θα αναβιώσουν τον παραδοσιακό τρόπο διασκέδασης, ενώ θα υπάρχει γευσιγνωσία και έκθεση τοπικών κρασιών και αποσταγμάτων, ομιλίες σχετικά με τα αποστάγματα και δοκιμή των προϊόντων. Οι συνδιοργανωτές είναι: Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και ο Δήμος Τυρνάβου. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 8.200 ευρώ.

Φεστιβάλ παιδικών παραδοσιακών χορών στις 26 Σεπτεμβρίου 2021 στον Τύρναβο. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα συμμετέχουν τα παιδικά και εφηβικά τμήματα ηλικίας 8-16 ετών, διαφόρων συλλόγων όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Οι συνδιοργανωτές είναι: Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και ο Δήμος Τυρνάβου. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 4.000 ευρώ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass