Εντυπωσιακή η επισκεψιμότητα στο 13ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας

ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2021 11:00

Με εντυπωσιακή συμμετοχή υποδέχθηκε ο κόσμος του διαδικτύου το αφιέρωμα «Η επανάσταση στη Θεσσαλία». Ο Κώστας Σπανός με την εισήγησή του φώτισε άγνωστες πτυχές των Θεσσαλών αγωνιστών, ο Νίκος Παπαθεοδώρου ξενάγησε το κοινό σε άγνωστους πίνακες του Θεόφιλου που καταδείχνουν τη σχέση του με τη Θεσσαλία και ιδιαίτερα τη Λάρισα, ενώ η εικαστικός κ. Έφη Σδούκου παρουσίασε την εικαστική διάσταση των πινάκων του Θεόφιλου.


Στη συνέχεια, η διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας παρουσίασε τον θησαυρό της θεσσαλικής φορεσιάς από τον χώρο του Μουσείου.
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει επίσης μια ενδιαφέρουσα ομιλία της διευθύντριας του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, κ. Χρύσας Βουλγαράκη, με θέμα τους Γάλλους φιλέλληνες, ενώ η Εξωραϊστική-Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης παρουσιάζει λαϊκές φορεσιές από τη συλλογή της.
Στο κινηματογραφικό κομμάτι ξεχωρίζουν οι ταινίες «Θεόφιλος» και «Μπάιρον: Μπαλάντα για έναν δαίμονα», ενώ θα προβληθούν δύο ντοκιμαντέρ «Ελλάδα 1821, ο ξεσηκωμός του γένους» (46’) και «Ρήγας Βελεστινλής», ευγενική προσφορά από το αρχείο της ΕΡΤ για το Φεστιβάλ.
Σημαντική στιγμή για το Φεστιβάλ είναι συζήτηση «Ταξίδι στον χρόνο» με τον Γιάννη Σολδάτο, συγγραφέα/εκδότη/κριτικό κινηματογράφου.
Ολο το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο για τους χρήστες του διαδικτύου στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ iffl.gr μέχρι τις 7 Απριλίου, ημέρα που ολοκληρώνεται το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας διεξάγεται φέτος υπό την αιγίδα του «Ελλάδα 2021», του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με τη συνεργασία του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Λάρισας, ενώ εντάσσεται στο Εθνικό Πρόγραμμα Δράσεων και Εκδηλώσεων της Επιτροπής Ελλάδα 2021 και φέρει την Αιγίδα της Επιτροπής, με χορηγό δράσης την Eren Hellas και σύμβουλο διοργάνωσης την Alpha Marketing Greece.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass