Ερχεται το 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2021 11:10

Το 21o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 6 έως τις 14 Απριλίου, όμως οι Λαρισαίοι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να το απολαύσουν και διά ζώσης τον Ιούλιο στο Κηποθέατρο σε μια διοργάνωση που ετοιμάζει το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων-Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών.


Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2000 και στα επόμενα χρόνια καθιερώθηκε ως το ανοιξιάτικο κινηματογραφικό γεγονός της Αθήνας.
Φέτος γιορτάζει τα 21α του γενέθλια καλώντας τους σινεφίλ από κάθε γωνιά της Ελλάδας και της Κύπρου να γιορτάσουν μαζί του με ένα διαδικτυακό ταξίδι στον κόσμο του γαλλόφωνου σινεμά!
Στον ρυθμό της εποχής, το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ανανεώνει τις συμμαχίες του, τις φιλίες του, τους δεσμούς του με το κοινό, τις συνεργασίες του με τους διανομείς, τους φορείς, τις γαλλόφωνες πρεσβείες και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα – ελπίδα για αντάμωση και επικοινωνία.
Οι τρεις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος έχουν κερδίσει βραβεία και διακρίσεις: To «Ντε Γκωλ», Swann d’or καλύτερου ηθοποιού στον Lambert Wilson, στο Φεστιβάλ Cabourg 2020.
To «Ένας γιος», César 2021 καλύτερου ηθοποιού και βραβείο Orizzonti καλύτερης ανδρικής ερμηνείας στη Βενετία το 2019 για τον Sami Bouajila.
Το «Καλοκαίρι του ‘85» 2 βραβεία καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού στους Félix Lefebvre και Benjamin Voisin, και βραβείο φωτογραφίας στα Lumières de la presse étrangère 2020. Η συμμετοχή αυτών των ταινιών στο Φεστιβάλ σηματοδοτεί κυρίως την ελπίδα και την αισιοδοξία των διανομέων, που τις επέλεξαν και θα τις προβάλλουν στις αίθουσες μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, για ένα καλύτερο αύριο στον χώρο του σινεμά.
Το προσκεκλημένο γαλλικό Φεστιβάλ «Champs-Élysées Film Festival» που έχει φέτος το προνόμιο της λευκής κάρτας στο 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, και συγχρόνως γιορτάζει τα 10 του χρόνια, παρουσιάζει τέσσερις ταινίες που εκπροσωπούν επάξια τη στόχευσή του στο ανεξάρτητο γαλλικό σινεμά.
Το καθιερωμένο πανόραμα γαλλικών και γαλλόφωνων ταινιών, παρουσιάζει 18 θησαυρούς, από τους οποίους οι έξι είναι συμμετοχές των γαλλόφωνων πρεσβειών στην Αθήνα, διαμαντάκια εγχώριας παραγωγής που ξεχωρίζουν.
Μία ακόμα ελπιδοφόρα συμμαχία ανανεώνεται με τη συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση, του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, με τέσσερις μικρού μήκους ταινίες για εφήβους, που μαζί με άλλες δύο μεγάλου μήκους συνθέτουν τις νεανικές προβολές που θα διασκεδάσουν, αλλά και θα προσκαλέσουν τη νέα γενιά να ανακαλύψει την κινηματογραφική έκφραση των προβληματισμών της εφηβείας.
Τέλος, από αυτήν την επετειακή για την Ελλάδα χρονιά, δεν θα μπορούσε να λείψει από το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ένα αφιέρωμα στα ιερά τέρατα της 7ης τέχνης.
Σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, σταθερό υποστηρικτή της γαλλόφωνης παραγωγής, ξεκινά το αφιέρωμα «Ελλάδα-Γαλλία: κινηματογραφικές συναντήσεις». Η πρώτη από τις τέσσερις θεματικές του αφιερώματος, καλεί οκτώ Έλληνες και Ελληνίδες σκηνοθέτες να επιλέξουν γαλλικές ταινίες-σταθμούς στην ιστορία του σινεμά.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
Θα απονεμηθούν και φέτος δύο βραβεία στις ταινίες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος:
-Το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής, το οποίο απονέμεται από την Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ.
-Το Βραβείο Κοινού, το οποίο απονέμεται κατόπιν ψηφοφορίας των θεατών με την ολοκλήρωση της θέασης των ταινίων που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τιμή εισιτηρίου ταινιών εκτός Διαγωνιστικού: 3 ευρώ η κάθε προβολή. Οι ταινίες όλων των τμημάτων του Φεστιβάλ εκτός του Διαγωνιστικού, είναι διαθέσιμες για όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, μέχρι εξαντλήσεως των εισιτηρίων.
Μπορείτε να αγοράσετε ένα εισιτήριο για μια ταινία για να διασφαλίσετε τη θέση σας. Όταν αποφασίσετε να ξεκινήσετε τη θέαση (όταν πατήσετε Play), έχετε στη διάθεσή σας 48 ώρες για να την ολοκληρώσετε.
Όλες οι θεάσεις θα σταματήσουν αυτόματα τα μεσάνυχτα της 14ης Απριλίου. Τιμή εισιτηρίου ταινιών Διαγωνιστικού: 4 ευρώ η κάθε προβολή.
Οι ταινίες του Διαγωνιστικού θα είναι διαθέσιμες για συγκεκριμένες ημερομηνίες: η καθεμία για δύο μέρες. Η θέαση θα πρέπει να γίνει μέσα στις 48 ώρες διαθεσιμότητας.
Θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός πακέτων εισιτηρίων για ενότητες του Φεστιβάλ σε προνομιακή τιμή. Η προπώληση ξεκινά τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass