Διαδικτυακή Συνάντηση Συλλόγων Σαρακατσαναίων

Δημοσίευση: 03 Απρ 2021 11:04

Διαδικτυακή Συνάντηση Συλλόγων Σαρακατσαναίων με τη συμμετοχή εκπροσώπων

από 20 περίπου Συλλόγους Σαρακατσαναίων ανά την Ελλάδα καθώς και του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 4 Απριλίου.
Την επιμέλεια της οργάνωσης και παρουσίασης της δράσης αυτής έχει ο εκπαιδευτικός και χοροδιδάσκαλος κ. Δημήτρης Σαμουρέλης. Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνάντησης αναπτύσσονται θέματα που άπτονται της σαρακατσάνικης παράδοσης από επιστημονικά καταρτισμένους εισηγητές, ενώ στο δεύτερο μέρος συμμετέχουν καταξιωμένοι Σαρακατσάνοι καλλιτέχνες ψυχαγωγώντας τους συμμετέχοντες.
Αύριο Κυριακή 4 Απριλίου θα συμμετάσχει στη δράση η διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας κ. Φανή Καλοκαιρινού με εισήγηση σχετική φυσικά με τα Λαογραφικά Μουσεία. Νωρίτερα θα γίνει διαδικτυακή ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας, ενώ στη συνέχεια η κ. Καλοκαιρινού θα αναφερθεί τόσο στην αξία ύπαρξης των Μουσείων όσο και στη σημασία τους για την πολιτιστική μας κληρονομιά και ταυτότητα.
Τέλος θα υπάρξει αναφορά και στα δύο Λαογραφικά Μουσεία Σαρακατσαναίων (Σερρών και Αλεξανδρούπολης) και παρεμβάσεις από τους υπεύθυνους των μουσείων.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass