«Μουσικές ιστορίες, με όργανα και ανθρώπους»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΩΛ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2021 11:40

H Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων θα πραγματοποιήσει τη δράση «Μουσικές ιστορίες, με όργανα και ανθρώπους» κατά τους μήνες Απρίλιο-Μάιο, η οποία είναι προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται από τον νόμο.
Στο πλαίσιο της δράσης, θα παραχθούν έξι μουσικά-εκπαιδευτικά βίντεο, όπου οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας μαζί με τους μαθητές τους παρουσιάζουν στο κοινό κάποια από τα όργανα που διδάσκονται στο Ωδείο, με στόχο τόσο τη γνωριμία-προβολή του καλλιτεχνικού δυναμικού του Ωδείου, όσο και την ψυχαγωγία των πολιτών με διαδικτυακό περιεχόμενο.
Τα βίντεο θα προβληθούν στο κανάλι της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών στο youtube και στα κοινωνικά της δίκτυα. Πρώτο βίντεο θα είναι η «Τάξη βιολοντσέλου Ν. Νικολαΐδη», το οποίο θα κάνει πρεμιέρα σήμερα Κυριακή στις 11:30 το πρωί. Όσοι θέλουν μπορούν να το παρακολουθήσουν όποτε και όσο θέλουν, δωρεάν στο https://youtu.be/GX3hvK6CagI. Καθηγητής βιολοντσέλου ΔΩΛ: Νίκος Νικολαΐδης. Ερμηνεύουν: Ανθή Παντώστη, Χριστίνα Στραγαληνού.

Νίκος Νικολαΐδης
Ο Νίκος Νικολαΐδης γεννήθηκε στη Λάρισα το 1988. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο βιολοντσέλο με τον Τζέλου Ντοροφτέι στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Το 2005 παράλληλα με τις σπουδές του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο εισήλθε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης απ’ όπου το 2010 έλαβε το δίπλωμα βιολοντσέλου με βαθμό «άριστα 10» με καθηγητή τον Ζόραν Στέπιτς. Στη συνέχεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη παρακολούθησε μαθήματα με τον βιολοντσελίστα Βασίλη Σαΐτη. Από το 2013 έως το 2016 συνέχισε τις σπουδές του στο Μάστερ σόλο βιολοντσέλο στο Τρόσσινγκεν της Γερμανίας στην τάξη του Ιταλού καθηγητή Mario De Secondi (μαθητής των Α. Janigro και J. Starker) αποφοιτώντας με Άριστα.
Έχει αποσπάσει βραβεία σε μαθητικούς διαγωνισμούς, ενώ επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη συνάντηση των Ωδείων της Μεσογείου το 2009. Έχει δώσει συναυλίες σόλο και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Γερμανία, Φινλανδία, Σερβία, Ελβετία, Συρία). Έχει παίξει ως σολίστας με τη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας καθώς και με την ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Υπήρξε μέλος της Stuttgarter Kammerorchester.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με σημαντικούς τσελίστες όπως οι Roland Pidoux, Valerie Aimard, Alexander Gebert, Michael Flaksman, Ulrich Voss, Michaela Fukacova, Δημήτρης Πάτρας, Jelena Ocic, Joseph Bassal κ.ά.
Διδάσκει βιολοντσέλο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων. Είναι καθηγητής Μαθηματικών, πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass