«Στην Ελλάδα ο Πολιτισμός είναι σαν να μην υπάρχει»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Δημοσίευση: 06 Απρ 2021 11:07 | Τελευταία ενημέρωση: 06 Απρ 2021 15:12

Με τα θέατρα, τις μουσικές σκηνές και όλους τους χώρους πολιτισμού να παραμένουν κλειστοί,

και ενώ έχει συμπληρωθεί ήδη ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος, Ακροάματος με επιστολή της στον Πρωθυπουργό ζητά να δώσει «σημασία» σε έναν κλάδο που σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έχει πληγεί όσο κανένας άλλος στη χώρα. Η ΠΟΘΑ αναφέρει ότι οι εξαγγελίες «δεν αναφέρουν ούτε λέξη για τον Πολιτισμό, τα θέατρα, τις αίθουσες συναυλιών, τους κινηματογράφους, τις σχολές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης». «Οι μελέτες για την ασφάλεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων διεθνώς πολλαπλασιάζονται, σε όλο τον κόσμο ο Πολιτισμός έχει ανοίξει ξανά ή ετοιμάζεται να ανοίξει, αλλά στην Ελλάδα είναι σαν να μην υπάρχει, γράφει η ανακοίνωση» στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:
«Στις 13 Μαρτίου 2021, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την πρώτη φορά που ο κλάδος του Πολιτισμού ανέστειλε τη λειτουργία του με κρατική εντολή, παραμένοντας σε αναστολή από τις 13 Μαρτίου έως και τη 15η Ιουλίου 2020, όντας, μάλιστα, ο τελευταίος κλάδος στον οποίον επετράπη η επαναδραστηριοποίηση μετά την πρώτη καραντίνα.
Σήμερα, στον πέμπτο ήδη μήνα του δεύτερου lockdown, οι διαρροές προς τον Τύπο μιλάνε για χρονοδιάγραμμα στο άνοιγμα όλων των υπόλοιπων τομέων της επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής, αλλά δεν αναφέρουν ούτε λέξη για τον Πολιτισμό, τα θέατρα, τις αίθουσες συναυλιών, τους κινηματογράφους, τις σχολές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.
Οι μελέτες για την ασφάλεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων διεθνώς πολλαπλασιάζονται, σε όλο τον κόσμο ο Πολιτισμός έχει ανοίξει ξανά ή ετοιμάζεται να ανοίξει, αλλά στην Ελλάδα είναι σαν να μην υπάρχει ή -για να το θέσουμε πιο σωστά- σαν να μη θέλετε να υπάρχει Πολιτισμός. Θεωρούμε ότι η Τέχνη και η Ψυχαγωγία αποτελούν μια βασική κοινωνική ανάγκη, που γίνεται περισσότερο απαραίτητη στις πιο δύσκολες στιγμές. Είναι παράλογο να μένει κλειστός ο Πολιτισμός, από τη στιγμή μάλιστα που τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν ήδη αποδειχθεί λειτουργικά.
Κύριε Πρωθυπουργέ, σύμφωνα με τα στοιχεία την ΕΛΣΤΑΤ ο κλάδος μας εμφανίζεται ο πιο βαριά πληττόμενος. Τον συγκεντρωτικό πίνακα που επιβεβαιώνει το μέγεθος της οικονομικής καταστροφής, δηλαδή τη μείωση του κύκλου εργασιών κατά 88,2%, σας τον επισυνάπτουμε αν και είμαστε βέβαιοι ότι είναι σε γνώση σας. Πώς σχεδιάζετε να επιβιώσουν οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό τους ερχόμενους μήνες;».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass