Το θαύμα της Λούρδης- Η Ζωή και τα Πάθη του Χριστού

Μια συγκλονιστική γαλλική θεατρική υπερπαραγωγή με σκηνικό τη Βασιλική της Παναγίας της Λούρδης

Δημοσίευση: 12 Απρ 2021 11:15

Μια μοναδική γαλλική θεατρική υπερπαραγωγή για τη ζωή και τα πάθη του Χριστού, αλλά και το διάσημο θαύμα της Λούρδης, έρχεται τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα στο Christmas Theater on Line με ελληνικούς υπότιτλους.

Στην παράσταση συμμετέχουν διάσημοι Γάλλοι ηθοποιοί, όπως ο Ρομπέρ Οσέν (Οι Άθλιοι, Η Παναγία των Παρισίων, Ένας άνθρωπος που ονομαζόταν Ιησούς), η Μπριζίτ Φοσέ (Ο Άνδρας που Αγαπούσε τις Γυναίκες, La Boum, Σινεμά ο Παράδεισος), ο Ζακ Φράντς (Δον Ζουάν, Καρδιοκατακτητής, Ο Αστερίξ και οι Βίκινγκς), κ.ά. Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί μια μεγαλειώδης παράσταση αφιερωμένη στο διάσημο θαύμα της Λούρδης, μια παράσταση που θα έκανε πρεμιέρα έξω από τη Βασιλική της Παναγίας του Ροδαρίου, στη Λούρδη. Με σκηνικό τη Βασιλική της Παναγίας της Λούρδης, εκατόν πενήντα ηθοποιοί με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, με χιλιάδες προβολείς και ηχεία παρουσίασαν μια υπερπαραγωγή που αποτυπώνει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο τη ζωή και τα πάθη του Χριστού μέσα από την εξιστόρηση του θαύματος που έγινε σε αυτήν τη γαλλική πόλη το 1858.
Το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου 1858, μία νεαρή Ρωμαιοκαθολική κοπέλα, η Μπερναντέτ, πήγε να φέρει καυσόξυλα μαζί με την αδελφή της και μία φίλη της, όταν το όραμα μιας γυναίκας απίστευτα όμορφης της εμφανίστηκε στη σπηλιά της Μασαμπιέλ. Παρόλο που η οπτασία δεν είπε αρχικά στην Μπερναντέτ το όνομά της, της ζήτησε να επιστρέψει στο σπήλαιο. Την ίδια οπτασία την είδε άλλες δεκαεπτά φορές ενώπιον πλήθους. Στις επακόλουθες επισκέψεις, η κυρία αποκαλύφθηκε ότι είναι η «Άμωμος Σύλληψη». Αυτή ήταν μια αναφορά στο δόγμα της Άμωμης Σύλληψης που είχε οριστεί μόλις τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το 1854, από τον Πάπα Πίο Θ’, δηλώνοντας ότι η ίδια η Παναγία είχε συλληφθεί χωρίς αμαρτία. Η κοπέλα, έχοντας μόνο στοιχειώδη γνώση της καθολικής πίστης, δεν κατάλαβε τι σήμαινε αυτό, αλλά το ανέφερε στον ιερέα της ενορίας. Εκείνος, αν και αρχικά ήταν πολύ επιφυλακτικός για την αφήγησή της, πείστηκε όταν άκουσε αυτό γιατί γνώριζε ότι το νεαρό κορίτσι δεν είχε γνώση του δόγματος. Η οπτασία είπε επίσης στην Μπερναντέτ να σκάψει στο έδαφος σε ένα συγκεκριμένο σημείο και να πιει από τη μικρή πηγή νερού που άρχισε να αναβλύζει. Σχεδόν αμέσως αναφέρθηκαν θεραπείες από ανθρώπους που ήπιαν από την πηγή νερό. Κι όμως, το νερό έχει αποδειχθεί μέσω επαναλαμβανόμενων δοκιμών ότι δεν έχει καμία ειδική θεραπευτική ιδιότητα. Μπροστά στην αμφισβήτηση της τοπικής διοίκησης, ο επίσκοπος την ανέκρινε και το 1862 αποφάνθηκε υπέρ της αλήθειας των εμφανίσεων της Παναγίας και επέτρεψε τη δημόσια λατρεία.
Σήμερα χιλιάδες λίτρα νερού αναβλύζουν από την πηγή και οι προσκυνητές μπορούν να κολυμπήσουν μέσα σ’ αυτήν. Έχουν τεκμηριωθεί αναρίθμητες θαυματουργικές θεραπείες, από την επούλωση νευρικών διαταραχών και καρκίνων έως περιπτώσεις παράλυσης και ακόμη και τύφλωσης. Κατά τη διάρκεια των εμφανίσεων της Παναγίας, η Μπερναντέτ προσεύχονταν. Στην παράσταση παρακολουθούμε τις συγκινητικές στιγμές που έζησε.
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ON LINE: Μ. Δευτέρα και Μ. Τρίτη στις 8 μ.μ., Μ. Τετάρτη, Μ. Πέμπτη, Μ. Παρασκευή, Μ. Σάββατο, Κυριακή του Πάσχα, Δευτέρα του Πάσχα και Τρίτη του Πάσχα στις 4 και 8 μ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass