Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Θεατρικού Εργου

Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου η υποβολή συμμετοχών

Δημοσίευση: 12 Απρ 2021 11:25

H Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.) και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας προκηρύσσουν τον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Πρωτότυπου Θεατρικού Έργου με ελεύθερη θεματολογία.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στήριξης και προώθησης του ελληνικού θεατρικού έργου. Σε μια εποχή που και τα τηλεοπτικά σενάρια έχουν «θεατρικούς διαλόγους», καθώς και θεματικές ενότητες με δομή «μονόπρακτου», η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης καλούν τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τα έργα τους, συμμετέχοντας στη μία ή και στις δύο κατηγορίες:
1η. Πρωτότυπου θεατρικού έργου, με κείμενα έως 90 σελίδες.
2η. Πρωτότυπου θεατρικού έργου, με κείμενα έως 30 σελίδες.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν συμμετοχή μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2021, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: Βήμα 1: Να πραγματοποιηθεί η κατοχύρωση του έργου στην Ε.Σ.Ε. (τύποι έργου αντιστοίχως: Θεατρικό έργο μέχρι 90 σελίδες | Θεατρικό έργο μέχρι 30 σελίδες (Μονόπρακτο)), στη διεύθυνση:
https://senariografoi.gr/gr/screenplays/screenplays-registration/.
Βήμα 2: Με τον κωδικό κατοχύρωσης να δηλώσετε συμμετοχή στον σχετικό διαγωνισμό (5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Πρωτότυπου Θεατρικού Έργου, με κείμενα έως 90 σελίδες | 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής πρωτότυπου θεατρικού έργου, με κείμενα έως 30 σελίδες (Μονόπρακτο)):
https://senariografoi.gr/gr/screenplays/contests.
Η (ανώνυμη) συμμετοχή στον διαγωνισμό διασφαλίζεται με τον κωδικό συμμετοχής που λαμβάνει ο κάθε μετέχων μετά την υποβολή του έργου, εντός του τρέχοντος έτους, στην ειδική εφαρμογή του διαγωνισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει.
Βασική προϋπόθεση συμμετοχής στον διαγωνισμό τα θεατρικά έργα να μην έχουν παρουσιασθεί οπουδήποτε ακόμη και υπό μορφή αναλογίου, να μην έχουν εκδοθεί και να μην έχουν λάβει μέρος σε προγενέστερο διαγωνισμό, εκτός εάν έχουν υποστεί ριζικές αλλαγές και επανακατοχυρωθεί εντός του 2021.
Η (ανώνυμη) συμμετοχή στον διαγωνισμό διασφαλίζεται με τον κωδικό συμμετοχής που λαμβάνει ο κάθε μετέχων μετά την υποβολή του έργου, εντός του τρέχοντος έτους, στην ειδική εφαρμογή του διαγωνισμού (βλ. βήμα 2 ανωτέρω), στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει.
Τα βραβεία, προσφορά του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και της Εθνικής Τράπεζας, είναι τα εξής:
Τα τρία (3) βραβευμένα θεατρικά (30 σελίδων) έργα θα παρουσιαστούν σε σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης σε παραγωγή του Ιδρύματος με τη συνεργασία και τη σύμφωνη γνώμη της Ε.Σ.Ε. ως προς την επιλογή των συντελεστών. Επίσης, το πρώτο θα εκδοθεί σε έναν τόμο μαζί με το θεατρικό των 90 σελίδων, από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος.
Το πρώτο θεατρικό (90 σελίδων) έργο θα εκδοθεί μαζί με το πρώτο των 30 σελίδων από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος.
Τα βραβεία, προσφορά της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, είναι τα εξής:
- Τα τρία (3) βραβευμένα θεατρικά (30) σελίδων θα λάβουν μετάλλιο.
- Το πρώτο θεατρικό (90 σελίδων) έργο θα λάβει μετάλλιο. Οι δεύτεροι και τρίτοι νικητές θα λάβουν μετάλλιο και συμβολικό έπαθλο.
Τιμητικές περγαμηνές και συμβολικό έπαθλο θα λάβουν όσοι τιμηθούν με έπαινο.
Βραβείο ΥΠ.ΠΟ.Α.
Το ΥΠ.ΠΟ.Α. θέσπισε βραβείο παραγωγής του έργου (90 σελίδων), επί σκηνής ή αναλογίου, αναλόγως με το κόστος, από την Ε.Σ.Ε. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει μέλος της Ε.Σ.Ε. και μετέχουν ηθοποιοί που επιλέγονται κατόπιν audition.
Σε περίπτωση που δεν κατατεθούν τουλάχιστον 20 έργα σε κάθε κατηγορία η οργανωτική επιτροπή έχει το δικαίωμα είτε να δώσει λιγότερα βραβεία, είτε να κηρύξει τον διαγωνισμό άγονο. Για πλήρη ενημέρωση, επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο μας και για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, επικοινωνήστε στο email: info@senariografoi.gr. Αναλυτικές πληροφορίες και όροι διαγωνισμού: https://senariografoi. gr/gr/news/stories/i1340/.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass