«Οι Μεγάλες Δυνάμεις και η Επανάσταση Από το Λάιμπαχ στο Ναβαρίνο»

Παρουσιάζεται την Πέμπτη 15 Απριλίου

Δημοσίευση: 12 Απρ 2021 11:35

Διαδικτυακά θα παρουσιαστεί το νέο ιστορικό βιβλίο του Σωτήρη Ριζά με τίτλο «Οι Μεγάλες Δυνάμεις και η Επανάσταση. Από το Λάιμπαχ στο Ναβαρίνο» την Πέμπτη, 15 Απριλίου, στις 6 μ.μ., ζωντανά από το κανάλι YouTube και τη σελίδα Facebook της αλυσίδας

πολιτισμού IANOS. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Κωνσταντίνος Φίλης, διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, και ο δημοσιογράφος Άρης Ραβανός.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 εγγράφεται στην εθνική ιστορία, ως ένα γεγονός που αφορά την επιδίωξη του ελληνικού έθνους να αποκτήσει την ανεξαρτησία του, ταυτόχρονα όμως αποτελεί και ένα γεγονός της ευρωπαϊκής ιστορίας. Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να διερευνήσει τον ρόλο των Μεγάλων Δυνάμεων στην έκρηξη και την εξέλιξη της Επανάστασης. Η ευρωπαϊκή συνδρομή ήταν αναγκαία για την ολοκλήρωσή της, χωρίς την πρωτοβουλία των ίδιων των Ελλήνων όμως δεν θα είχε υπάρξει η ναυμαχία του Ναβαρίνου. Η Επανάσταση του 1821 δεν είχε συνέπειες µόνο για τους Έλληνες, αλλά ήταν ένα από τα γεγονότα που οδήγησαν στη διάσπαση της Ευρώπης της Ιεράς Συμμαχίας, που είχε επικρατήσει μετά την ήττα του Ναπολέοντα και το συνέδριο της Βιέννης το 1815.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Σωτήρης Ριζάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Είναι διευθυντής ερευνών στο Κέντρο Έρευνας της Ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών. Ήταν Stanley Seeger Visiting Fellow in Research στο Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Princeton και Visiting Research Associate στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του King’s College. Έχει διδάξει στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass