Οι ΤΑΚΙΜ στα μουσικά πορτρέτα του Νιάρχος

Δημοσίευση: 13 Απρ 2021 11:04

Οι ΤΑΚΙΜ, το συγκρότημα με τους δεξιοτέχνες σολίστες της ελληνικής δημοτικής παράδοσης,

είναι καλεσμένοι του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη στην ενότητα μουσικών πορτρέτων Lighthouse Sessions του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), την Κυριακή 18 Απριλίου, στις 20.30.
Στόχος των Lighthouse Sessions είναι να αναδείξουν τη δύναμη της μουσικής, μακριά από φορμαλισμούς και στεγανά. Με τη συνοδεία ενός τζαζ τρίο και ενός κουαρτέτου εγχόρδων, ο Κτιστάκης και οι εκλεκτοί καλεσμένοι του ενώνουν τους κόσμους τους, συνδέοντας την ελληνική παράδοση και τα ρεμπέτικα με την τζαζ και την κλασική μουσική. Το απρόσμενο αποτέλεσμα, ανοιχτό στον αυτοσχεδιασμό και την πειραματική διάθεση, παρουσιάζει όχι μόνο ένα διαφορετικό πρόσωπο αγαπημένων στο ευρύ κοινό καλλιτεχνών, αλλά και μια μοντέρνα αντίληψη της μουσικής, μέσα από ρηξικέλευθες ενορχηστρώσεις. Όλες οι συναυλίες της ενότητας παραμένουν αναρτημένες online δημιουργώντας έτσι μια ιδιαίτερη «μουσική βιβλιοθήκη», σημείο αναφοράς για τους μουσικόφιλους.
Το όνομα των ΤΑΚΙΜ είναι συνυφασμένο με τους ήχους της ελληνικής παράδοσης. Έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της δημοτικής μουσικής, ταξιδεύουν από τη Δύση στην Ανατολή και από το χθες στο σήμερα, με φρέσκια ματιά και ήχο. Οι Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαούτο), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Κώστας Μερετάκης (λαϊκά και παραδοσιακά κρουστά) και Γιάννης Πλαγιαννάκος (κοντραμπάσο), μεταδίδουν στις εμφανίσεις τους κάτι από τον διονυσιασμό των πανηγυριών, αλλά και τις πιο ενδοσκοπικές στιγμές που συμπληρώνουν την ελληνική ταυτότητα.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass