Εκπαιδευτική δράση με αφορμή την έκθεση «Γιάννης Γαΐτης - Το Πλήθος και η Μοναξιά»

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΜΟΥΣΕΙΟ Γ. Ι. ΚΑΤΣΙΓΡΑ

Δημοσίευση: 14 Απρ 2021 11:24

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, φιλοξενεί την έκθεση με τίτλο «Γιάννης Γαΐτης - Το Πλήθος και η Μοναξιά» στην αίθουσα Ειρήνης Κατσίγρα. Στο πλαίσιο της έκθεσης και λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας Covid-19, η Δημοτική

Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα προτείνει ψηφιακές δράσεις, όπως οι διαδικτυακές ζωντανές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικές δράσεις εξ’ αποστάσεως με σκοπό τη διατήρηση της επικοινωνίας και την αλληλεπίδραση με το κοινό και τους φίλους της.
Η δράση με τίτλο: «Το δικό μας πλήθος», που προτείνεται σε παιδιά έως 18 ετών, είναι μία δράση που ζητά οι συμμετέχοντες να εμπνευστούν από τα ανθρωπάκια του Γιάννη Γαΐτη και να δημιουργήσουν τα δικά τους.
Αφού τελειοποιηθούν τα έργα, ο κάθε συμμετέχων διαλέγει ένα ανθρωπάκι, το φωτογραφίζει σε καλή ανάλυση ή το σκανάρει και στη συνέχεια, το στέλνει στο e-mail: info@katsigrasmuseum.gr μέχρι την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 γράφοντας στο θέμα «ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΓΑΪΤΗ».
Η δημιουργία ξεκινάει! Στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα μπορεί κανείς να βρει και να εκτυπώσει σε σελίδα Α4 το περίγραμμα από δύο ανθρωπάκια. Το ένα από αυτά προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως σελιδοδείκτης και το άλλο μπορεί να γίνει μία κατασκευή που θα στέκεται στον χώρο με θέμα το ανθρωπάκι.
Μπορείτε να χρωματίσετε και να χρησιμοποιήσετε ό,τι υλικό θέλετε για να δώσετε πνοή στο δικό σας ανθρωπάκι. Ακόμα, θα μπορούσατε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να δημιουργήσετε με άλλους τρόπους, όπως κολλάζ, μεικτή τεχνική.
Έπειτα μπορείτε να κόψετε περιμετρικά και να κολλήσετε το ανθρωπάκι πάνω σε ένα χοντρό χαρτόνι. Κόψτε και τη βάση και στερεώστε το. Το ανθρωπάκι είναι έτοιμο! Για τον σελιδοδείκτη θα προτείναμε να τον χρωματίσετε και να τον κολλήσετε σε ένα χαρτόνι ή χοντρό χαρτί και να κόψετε το περίγραμμα, ώστε να έχετε το δικό σας ανθρωπάκι.
Με τα «ανθρωπάκια» που θα συγκεντρωθούν, γίνεται ένα εγχείρημα για την άτυπη συνεργασία από απόσταση και την αλληλεπίδραση των παραγόμενων έργων, ώστε να δημιουργήσουμε το δικό μας πλήθος.
Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, θα δημιουργήσει μία αφίσα στην οποία θα παρουσιάζεται το «πλήθος». Η αφίσα αυτή θα δημοσιευθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του φορέα και θα τυπωθεί.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για το έργο του Γιάννη Γαΐτη και τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα στη διεύθυνση www.katsigrasmuseum.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass